Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς στο Κατάρ, ωστόσο, δεν διευκρίνισε σε ποιο σημείο έγινε η επίθεση.
Το ισραηλινό Channel 12 αναφέρει ότι οι εκρήξεις ήταν απόπειρα δολοφονίας ηγετών της Χαμάς. «Επιτεθήκαμε στην ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένων των Χαλίλ αλ Χάγια και Τζαμπαρίν. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της επίθεσης» δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Channel 12.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ ο αρχηγός της Χαμάς Χαλίλ αλ Χάγια είναι νεκρός.
⚠️ BREAKING
Senior Hamas official Khalil al-Hayya was killed in Israeli airstrikes targeting Doha, Qatar, per i24 News. pic.twitter.com/84wEZGArST
— Vanguard Intel Group 🛡 (@vanguardintel) September 9, 2025
Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες που μεταδίδει το Al-Jazeera επικαλούμενο αξιωματούχους της Χαμάς ο Χαλίλ αλ Χάγια όπως και αρκετοί άλλοι απο την ηγεσία της οργάνωσης επέζησαν της αεροπορικής επιδρομής.
⚠️ BREAKING
According to claims from Hamas reported by Al-Jazeera, Khalil al-Hayya, Chairman of the Hamas Political Bureau, along with several other members of the delegation, survived an Israeli strike targeting Doha, Qatar. pic.twitter.com/L28q64CYlu
— Vanguard Intel Group 🛡 (@vanguardintel) September 9, 2025
Αναφορές την τελευταία ώρα κάνουν λόγο πως ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στη Ντόχα του Κατάρ.
Πηγές αναφέρουν ότι σημειώθηκαν 12 αεροπορικά πλήγματα από αεροσκάφη Αεροπορικούς Δύναμης στη Ντόχα,
Σύμφωνα με αναφορές ο στόχος των αεροπορικών προσβολών ήταν η ηγεσία της Χαμάς που βρισκόταν στο Κατάρ για διαπραγματεύσεις και πιο συγκεκριμένα των Khalil al-Hayya, Zaher Jabarin, και Khaled Mashal.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έδωσε το «πράσινο» φως για την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος στο Channel 12.
Το Al Jazzera, επικαλούμενο πηγή της Χαμάς, τόνισε ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της οργάνωσης που είχαν συνάντηση στην καταριανή πρωτεύουσα.
The Israeli military carried out ‘targeted strikes’ on Hamas officials in Doha, Qatar. A senior Hamas source says the attack happened as a negotiating team was discussing a Gaza ceasefire proposal. pic.twitter.com/Puw4hagwH9
— Al Jazeera English (@AJEnglish) September 9, 2025
Από την πλευρά του, το Κατάρ επιβεβαίωσε την ισραηλινή επίθεση και την καταδίκασε:
«Η ισραηλινή επίθεση στόχευε κτίρια όπου διαμένουν αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς».
Καπνός φάνηκε να υψώνεται πάνω από την περιοχή Κατάρα στην πρωτεύουσα, τόνισε αυτόπτης μάρτυρας.
Tουλάχιστον 10 εκρήξεις έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.
Το ισραηλινό Channel 12 αναφέρει ότι οι εκρήξεις ήταν απόπειρα εξουδετέρωσης ηγετών της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου