Απλό, εύκολο ,νόστιμο μοσχάρι νουά στη χύτρα
Η συνταγή είναι από κ. Irini Monova – "Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe".
Υλικά
1,5 κιλό μοσχάρι νουά (ρολό)
2 καρότα (τοποθετημένα μέσα στο ρολό από τον χασάπη)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 ολόκληρα καρότα
2 στικ σέλερι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κύβος βοδινού
1 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κ.σ. κρύο νερό
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ρολό και το αλείφουμε με μείγμα ελαιολάδου και βούτυρου. Το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα δύο καρότα, τα στικ σέλερι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει τον κύβο βοδινού.
Κλείνουμε τη χύτρα. Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 στο 5) και μαγειρεύουμε για 60-70 λεπτά. Στα 30 λεπτά ανοίγουμε προσεκτικά, γυρίζουμε το ρολό από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το ρολό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.
Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε για 5 λεπτά σε κατσαρολάκι, προσθέτοντας 1 κουταλιά κορν φλάουερ διαλυμένη σε 2 κουταλιές κρύο νερό, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Περιχύνουμε το κρέας με αυτή τη σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου