Τέλεια δημιουργία…Τώρα που οι μελιτζάνες αφθονούν,μια σούπερ ιδέα για πιτσάκια
Η συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou
Υλικά
2–3 μελιτζάνες
αλάτι
ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας
μορταδέλα (ή άλλο αλλαντικό) σε μικρά κομμάτια
ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
τριμμένο κασέρι
πιπεριά σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Από κάθε ροδέλα αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα της στο κέντρο, ώστε να δημιουργηθεί μικρό “βουναλάκι” για τη γέμιση.
Απλώνουμε τις ροδέλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε και τις περνάμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βγάζουμε το ταψί και πάνω σε κάθε ροδέλα βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, ένα κομματάκι μορταδέλα, λίγη ντομάτα, λίγο τριμμένο κασέρι και μια μικρή πιπεριά.
Επαναφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε τα πιτσάκια ζεστά ή χλιαρά – είναι απλώς υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου