Δεν υπάρχουν πιο εύκολα τυροπιτάκια
Η συνταγή προέρχεται από την κ. Αναστασία Βλάχου
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κρατάμε λίγο στην άκρη)
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 αυγά
500 γρ. φέτα, χονδροτριμμένη
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη χονδροτριμμένη φέτα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι στη ζύμη.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε τη ζύμη σε 20 μικρές μπαλίτσες ίσου μεγέθους. Αν θέλουμε απόλυτη ομοιομορφία, μπορούμε να ζυγίσουμε τη ζύμη και να τη χωρίσουμε σε 20 ίσα μέρη.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ταψί με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με χτυπημένο αυγό για να αποκτήσουν λαχταριστό, χρυσαφένιο χρώμα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για περίπου 25–30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου