Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025

Γευστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα σας προτείνουμε σήμερα


 Γευστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα σας προτείνουμε σήμερα

Η συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – "ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!".

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας Παπαδοπούλου

1 λίτρο φρέσκο γάλα

125 γρ. ζάχαρη

120 γρ. κορν φλάουρ

250 γρ. κουβερτούρα

150 ml γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση κρέμας

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει η κρέμα, έπειτα την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί ή τάπερ, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα, ανακατεύουμε απαλά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Εκτέλεση γλάσου

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει εντελώς και να γίνει λεία. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη σφίξει. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις