Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025

Γίνεται αμέσως και είναι πεντανόστιμο – πεντανόστιμο παστίτσιο με πλούσια μπεσαμέλ


 Γίνεται αμέσως και είναι πεντανόστιμο – πεντανόστιμο παστίτσιο με πλούσια μπεσαμέλ

Η συνταγή είναι από την Άννα Γιαννίκου 

Υλικά

Για τον κιμά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.σ. πελτέ

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λίγο μπαχάρι

Για τα μακαρόνια

1 πακέτο μακαρόνια Νο2

τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας

2 κ.σ. μπεσαμέλ (από την παρακάτω συνταγή)

Για τη μπεσαμέλ

1,5 λίτρο γάλα

5 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. κόρν φλάουρ

3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο

λίγο αλάτι

3 αυγά

μοσχοκάρυδο τριμμένο

τριμμένα τυριά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τον κιμά: σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μπαχάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τριμμένα τυριά και 2 κ.σ. μπεσαμέλ.

Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα ταψί, ρίχνουμε κι άλλο τυρί, από πάνω τον κιμά, στη συνέχεια πάλι τυρί, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Για τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η μπεσαμέλ.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις