Εύκολα και μυρωδάτα ροξάκια
Η συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!”
Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά
1 βανίλια
800 γρ. αλεύρι φαρίναπ
60 γρ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
20 ml φρέσκο γάλα
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε στα δύο. Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το φρέσκο γάλα και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ενωθούν.
Ανοίγουμε και τις δύο ζύμες σε τετράγωνα φύλλα. Τοποθετούμε το καφέ φύλλο πάνω στο λευκό και τα ρολάρουμε προσεκτικά. Κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Περιχύνουμε τα κρύα ροξάκια με ζεστό σιρόπι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου