Καλοφτιαγμένο και νόστιμο φαγητό! Μακαρόνια κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας..
Η συνταγή είναι από Κατερίνα Στεργίου – "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια
2 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σάλτσα πελτέ (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
3 ώριμες ντομάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβος ζωμού
1 κουταλιά πελτέ
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια κοχύλια σε άφθονο, αλατισμένο νερό με λίγο λάδι, ώστε να μη κολλήσουν. Τα βράζουμε μόνο για 5 λεπτά ώστε να παραμείνουν “αλ ντέντε”. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο λάδι για να σταματήσει ο βρασμός και να μη σπάσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, γεμίζουμε προσεκτικά κάθε κοχύλι με ένα μικρό κουταλάκι, χωρίς να τα παραγεμίσουμε.
Για τη σάλτσα ντομάτας: πολτοποιούμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, τον κύβο, τον πελτέ, λίγη ζάχαρη και αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει βελούδινη.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στη βάση, τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά μακαρόνια ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένα τυριά. Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε μπεσαμέλ από πάνω πριν το ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου