Πολύ ωραίο αφράτο αφράτο γλυκάκι κέικ μελαχρινή
Η συνταγή είναι από την Ιουλία Ρουσούλη
Υλικά
10 αυγά (ή και αυγά χήνας, για πιο πλούσια γεύση)
20 κ.σ. ζάχαρη
20 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
20 κ.σ. καρύδια
1 φακελάκι βανίλια
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντίσταση, για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί λίγο πριν το κόψουμε και σερβίρουμε με άχνη ή παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου