Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025

Πολύ ωραίο φαγητό! Nοστιμότατο κοτόπουλο με πιπεριές κάρυ και τζιντζερ


 Πολύ ωραίο φαγητό! Νοστιμότατο κοτόπουλο με πιπεριές κάρυ και τζιντζερ

Η Συνταγή είναι από τη Νατάσα Κυριαζή 

Υλικά

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές (ή όσο θέλετε)

½ πιπεριά στρογγυλή κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες

½ πιπεριά πράσινη ανοιχτόχρωμη, σε λεπτές λωρίδες

½ πιπεριά πορτοκαλί, σε λεπτές λωρίδες

1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (προαιρετικά)

½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ (κοφτό)

½ κ.γ. κάρυ

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ ποτηράκι κονιάκ

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

2 × 330 ml κρέμες γάλακτος

λίγο τριμμένο ρεγκάτο ή γκούντα (ή και τα δύο, με μέτρο)

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με κονιάκ και λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μαραθούν οι πιπεριές.

Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος, το κάρυ, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Βράζουμε πέννες ή ριγκατόνι. Μόλις είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις