Υπέροχη μυρωδάτη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Η συνταγή είναι από την κ. Uljana Semikrasa - και την κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Υλικά
1 λίτρο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γεμάτο σιμιγδάλι χοντρό
1½–2 ποτήρια ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε)
4 αυγά
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
Κανέλα
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κανέλα, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν τη σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου