Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025

Μους σοκολάτας με κόκκινο κρασί, κραμπλ καρυδιού και ρόδι... META TO ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


 Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπητά επιδόρπια. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται με κραμπλ καρυδιού και ρόδι και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό.


Διαδικασία

Βήμα 1

Κραμπλ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.


Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλεύρι μέχρι να γίνει χοντρή, θρυμματιστή ζύμη. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.


Βήμα 3

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα. Ψήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να δείχνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σπάσουμε σε κομμάτια.


Βήμα 4

Μους: Λιώνουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που ακουμπά στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά η βάση του μπολ στο νερό.


Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, αν το χρησιμοποιήσουμε.


Βήμα 6

Ζεσταίνουμε το κρασί, αφήνοντας λίγα λεπτά αν θέλουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρασί στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός.


Βήμα 7

Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο για 3 ώρες.


Βήμα 8

Σε 6 ποτηράκια κάνουμε στρώσεις με μους, κραμπλ και σερβίρουμε με μπόλικο ρόδι.


Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις