Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Μήνυση Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου για τα «Eλεεινό υποκείμενο» και «συκοφαντία»

 


Σε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, οδήγησε η αναφορά προς το πρόσωπο του υπουργού Υγείας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας περί «ελεεινού υποκείμενου», αλλά και οι καταγγελίες της ότι ο ίδιος υπερασπίστηκε την βιομηχανία «Βιολάντα» στην οποία σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενες.

Ο κ. Γεωργιάδης, έσπευσε στη Βουλή για να ζητήσει τον λόγο επί προσωπικού ώστε να υπερασπιστεί τον ευατό του «από τις συκοφαντίες», όπως είπε, και προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης εναντίον της κυρίας Κωνσταντοπούλου για τα όσα έχει πει κατά καιρούς εναντίον αλλά και τα σημερινά στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Υγείας αφού είπε ότι η πολιτική ζωή του τόπου υποφέρει από την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία αποτελεί ότι πιο το τοξικό, δηλητηριώδες και κακοποιητικό έχει περάσει από τη Βουλή, επικαλέστηκε την αποχώρηση της βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με καταγγελίες εναντίον της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου για να πει ότι μέσα σε τρία χρόνια της έφυγαν τρεις από τους έξι βουλευτές (συν την ίδια) και σε λίγο … θα μείνει μόνη της.

«Πρώτοι από όλους το γνωρίζουν οι βουλευτές της. Ήδη το 40% της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της έχει αποχωρήσει. Δεν αποκλείεται σε λίγο να μείνουν και τέσσερις, να μην υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα η και να μείνει και μόνης της. Προφανώς κανένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να την αντέξει.

Στις καταγγελίες της κυρίας Καραγεωργοπούλου, στενής συνεργάτιδάς της ότι την εμπόδιζε να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο και της έκανε υποδείξεις επειδή εξυπηρετεί συμφέροντα, το μόνο που κατάφερε να γράψει ήταν ότι η αγάπη θα κερδίσει και άλλα παραμύθια. Άρα λοιπόν μεταξύ των δύο μας, που εγώ είμαι στο Κοινοβούλιο 18 χρόνια και δεν υπάρχει ένας να με κατηγορήσει και υμών, που σε τρία χρόνια επί της ουσίας, σας έχει φτύσει το 40% της κοινοβουλευτικής σας ομάδας. Επί της ουσίας δεν υπερασπίστηκα ποτέ την Βιολάντα και καν δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη της.

Έκανα ένα σχόλιο ότι η εταιρεία αυτή είχε πολύ καλή φήμη και έχει πάρει 25 διεθνή βραβεία. Αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους κακώς δεν την έκαναν και ότι πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής για να δούμε ακριβώς τί έχει συμβεί. Όλη αυτή η προσπάθειά σας να με συκοφαντήσετε για άλλη μια φορά, δεν θα περάσει.

Αν και η αρχή μου είναι να μην στρέφομαι δικαστικά κατά πολιτικών μου αντιπάλων, μετά την πράξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πάει στο αστυνομικό Τμήμα εννέα λεπτά πριν λήξει η τρίμηνη προθεσμία για να μου κάνει μήνυση, την Δευτέρα θα κάνω μήνυση στα οποία θα περιλαμβάνω και τα σημερινά. Εγώ δεν σας φοβάμαι», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις