Σήμερα το μεσημέρι στη μία, στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου Συκεών, τελείται η κηδεία του 20χρονου που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Οι αρχές ακόμη δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει αν τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης ήταν οπαδικά ή προσωπικές διαφορές και συνεχίζουν τις εξετάσεις ατόμων από το περιβάλλον τόσο του θύματος όσο και του δράστη.
Την ίδια στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύοο νεαρών ατόμων, φίλων του 20χρονου θύματος που φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή, συνεχίζονται.
Παρότι χθες είχε διαρεύσει η πληροφορία ότι οι δύο νεαροί εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί, θα παραδίδονταν, κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο για διακεκριμένη περίπτωση επικίνδυνη σωματικής βλάβης και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου.
Στο μεταξύ την προσεχή Τρίτη απολογείται ο 23χρονος οπαδός που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε δύο φορές τον 20χρονο που έπεσε νεκρός από ακατάσχετη αιμορραγία καθώς η μία από τις δύο μαχαιριές τον βρήκε στην καρδιά.
Ο 23χρονος οπαδός χθες οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και σε βάρος του ασκήθηκε η κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός δράστης εμφανίστηκε την Παρασκευή αυτοβούλως μαζί με τον δικηγόρο του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων και εκείνος βρισκόμενος σε άμυνα μαχαίρωσε τον 20χρονο.
«Ο κατηγορούμενος επιχείρησε από την πρώτη στιγμή, θα έλεγα με ιδιαίτερη σπουδή, να προβάλει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς αναφερόμενος σε άμυνα. Σε αυτό τον χρόνο, το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο κατηγορούμενος είναι να σιωπήσει, να σεβαστεί τη μνήμη του θύματος» ανέφερε νωρίτερα από τα δικαστήρια ο κ. Σπυράτος, δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου θύματος.
Ακατάσχετη αιμορραγία έδειξε η ιατροδικαστική
Από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε μετά από τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά επήλθε ο θάνατος του 20χρονου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, αναφέρει η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην σορό.
Μάλιστα αναφέρεται ότι από το θανατηφόρο μαχαίρωμα στην καρδιά ο 20χρονος έχασε μέσα σε λίγα λεπτά δύο λίτρα αίμα.
Σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος της οικογένειάς, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ελένη Ζαγγελίδου, ανέφερε πως «ως προς την αιτία του θανάτου, το παιδί κατέληξε μετά από μαζική απώλεια αίματος.
Η αιτία αυτού ήταν μία ρίξη του τοιχώματος της καρδιά του, ρήξη της καρδιά του, από ένα νύσσον και τέμνον όργανο, όπως παραδείγματος χάρη ένα μαχαίρι. Αυτό ήταν το καίριο χτύπημα το οποίο δέχθηκε, δέχθηκε και ένα δεύτερο χτύπημα στη δεξιά μασχαλιαία χώρα, το καίριο όμως ήταν το πρώτο».
«Εκτός από τα τραύματα αυτά, τα οποία οποία έχουν χαρακτήρα τέμνοντος οργάνου, υπάρχουν θλαστικά τραύματα στην περιοχή της κεφαλής από θλων όργανο, με κύριο ένα κάταγμα που έχει το παιδί στη ζυγωματική χώρα. Ο θάνατος είναι συμβατός με τον χρόνο όπως τον κατέγραψε το φωτογραφικό υλικό», πρόσθεσε η ίδια.
Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης
Όλα συνέβησαν στις (12/3) το βράδυ στην Καλαμαριά όταν το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση γύρω στις 10 το βράδυ για τραυματία από μαχαίρι που ήταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα επί της οδού Αργοναυτών.
Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν ΚΑΡΠΑ στον νεαρό. Ο 20χρονος διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και γύρω στις 12:30 κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου