Αξιωματούχοι στην Κούβα αναφέρουν νέο μπλάκ άουτ σε ολόκληρη την χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς η κρίση που προκαλεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ επιδεινώνεται.
Σύμφωνα με το Associated Press, το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων της Κούβας, με ανάρτησή του στο X σημειώνει μια «πλήρη αποσύνδεση» του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και αναφέρει ότι διεξάγει έρευνα.
Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το νησί δεν είχε λάβει αποστολές πετρελαίου για περισσότερους από τρεις μήνες και ότι λειτουργούσε με ηλιακή ενέργεια, φυσικό αέριο και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Μια μαζική διακοπή πριν από μια εβδομάδα επηρέασε τη δυτική πλευρά του νησιού, αφήνοντας εκατομμύρια χωρίς ρεύμα.
Η Κούβα απέδωσε τα προβλήματά της στον ενεργειακό αποκλεισμό των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον Ιανουάριο για δασμούς σε οποιαδήποτε χώρα που θα πουλούσε ή θα παρείχε πετρέλαιο στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου