Τετάρτη 15 Απριλίου 2026

AΠΟΚΑΛΥΨΗ - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δωρίζει» 1,84 εκατ. ευρώ στην TERNA για «δομή» αλλοδαπών που δεν κατασκευάστηκε ποτέ! - Στο ΔΣ της εταιρείας αντιπρόεδρος είναι ο πεθερός του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη

 


Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η «αγαπημένη» κατασκευαστική εταιρεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη εισέπραξε 1.840.814,59 ευρώ ως «αποζημίωση» για την «δομή» αλλοδαπών στη θέση Θόλος της Χίου, η οποία δεν κατασκευάστηκε ποτέ!

Η ΤΕΡΝΑ είναι η κατασκευαστική εταιρεία που παίρνει όλα τα μεγάλα τεχνικά έργα ή συμμετέχει σε αυτά, προφανώς… συμπτωματικά, καθώς αντιπρόεδρος της είναι ο Μιχαήλ Γουρζής, πατέρας της συζύγου του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη.

Με λίγα λόγια ο Μιχαήλ Γουρζής είναι ο πεθερός του υπουργού των Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπέγραψε στις 9 Απριλίου 2026 απόφαση και πλήρωσε το ποσό.

Από τα χρήματα των φορολογουμένων που δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς και φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις φορές το ίδιο υπουργείο είχε πει «όχι»:

Στις 7 Οκτωβρίου 2025, στις 17 Ιουνίου 2025 και στις 24 Ιουλίου 2023. 

Η υπηρεσιακή γραμματέας Ουρανία Σταυροπούλου είχε μάλιστα σημειώσει ότι οι μελέτες ήταν «εσφαλμένα υπολογισμένες» και δεν είχαν καν πιστοποιηθεί.

Και ξαφνικά, χωρίς νέο στοιχείο, χωρίς νέα εργασία, πραγματοποιείται «στροφή» 180 μοιρών και δίνει τα λεφτά.

Γιατί; Τι μεσολάβησε; Η σύμβαση για τη δομή της Χίου είχε διαλυθεί οριστικά και μάλιστα από την ίδια την ανάδοχο εταιρεία, δηλαδή την ΤΕΡΝΑ!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χίου με την απόφαση 13/2024 αναγνώρισε τον Δήμο Χίου ως κύριο του ακινήτου στη Θόλο. Το έργο ήταν νεκρό.

Κι όμως η κυβέρνηση πλήρωσε 1.615.757,36 ευρώ για «μελέτες εφαρμογής», 127.575 ευρώ για υλικά που κάθονται σε αποθήκες, και δεκάδες χιλιάδες για «πρόσθετες μελέτες» και «τροποποιήσεις masterplan».

Εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλες εταιρείες για έργα-φαντάσματα, χωρίς διαφάνεια, χωρίς λογοδοσία.

Η ίδια κυβέρνηση που αυξάνει φόρους, που λέει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για νοσοκομεία και σχολεία, βρίσκει με ευκολία 1,84 εκατομμύρια για την TERNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις