Σύμφωνα με το Sputnik, νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση του ζητήματος του εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν με τρόπο όσο το δυνατόν πιο αποδεκτό από την Τεχεράνη.
«Έχουμε καλές σχέσεις με την Ρωσία, μια πολύ επιτυχημένη εμπειρία συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα… Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα μιλήσει για την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν στην προώθηση της διπλωματικής διαδικασίας σε πυρηνικά ζητήματα. Πάντα ήμασταν ευγνώμονες στην Ρωσία για αυτή την θετική στάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό μέσο.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Ιράν χρειάζεται τις υπηρεσίες της Ρωσίας για την επανεπεξεργασία εμπλουτισμένου ουρανίου σε ουράνιο κατάλληλο για καύσιμα και για την αποθήκευση ιρανικού εμπλουτισμένου ουρανίου, ο Μπαγκάεϊ σημείωσε ότι για να ληφθεί απόφαση επί του θέματος, είναι απαραίτητο να κατανοηθεί εάν το Ιράν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Η Ρωσία, λοιπό, εμφανίζεται ως η υπερδύναμη, η οποία μπορεί να συνεννοηθεί με το Ιράν κόντρα στο πολεμικό κλίμα, το οποίο έχει προκληθεί από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Μάλιστα η στήριξη που προσφέρεται στην Τεχεράνη, σε όλα τα επίπεδα, κρατά, κατά πολλούς, όχι απλά «ζωντανό» το Ιράν στην αντιπαράθεση, αλλά σε ισχυρή θέση άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου