Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

 


Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou.

Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό, ενώ το μπέικον χαρίζει καπνιστή γεύση που δένει υπέροχα με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο γκούντα.

Τα κρεμμύδια, αφού σοταριστούν, γίνονται γλυκά και μαλακά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Όλα τα υλικά ενώνονται μέσα στο ταψί και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια, λαχταριστή κρούστα που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Αν αγαπάς τις εύκολες συνταγές με κοτόπουλο στον φούρνο και ψάχνεις ένα πιάτο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, αυτή η εκδοχή αξίζει σίγουρα μια θέση στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δοκιμάζονται μία φορά και στη συνέχεια επανέρχονται ξανά και ξανά στο τραπέζι, γιατί απλώς όλοι ζητούν δεύτερη μερίδα.


Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

10 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

500 ml κρέμα γάλακτος

2 κούπες τριμμένο τυρί γκούντα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το μεταφέρουμε στο ταψί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μία κούπα από το τριμμένο γκούντα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κούπα τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί και να δέσει όμορφα η σάλτσα.


Tips:

Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καπνιστό γκούντα ή να προσθέσεις λίγο τριμμένο παρμεζάνα μαζί με το γκούντα.

Μην παραβράσεις το κοτόπουλο στο πρώτο στάδιο, γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται και στον φούρνο, παραμένοντας έτσι ζουμερό.

Άφησε το φαγητό να σταθεί για 5-10 λεπτά μόλις βγει από τον φούρνο, ώστε να δέσει καλύτερα η σάλτσα πριν το σερβίρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις