Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026

Ισραήλ: Κλείνουν οι διελεύσεις προς και από τη Δυτική Όχθη την ημέρα των εκλογών Το μέτρο θα ισχύσει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου

 


Στο κλείσιμο όλων των χερσαίων διελεύσεων από και προς την κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026, ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, προχωρούν οι ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Το μέτρο προβλέπει επίσης την απαγόρευση εισόδου και εξόδου Παλαιστινίων εργαζομένων από τη Δυτική Όχθη και την Κοιλάδα του Ιορδάνη, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών ζωνών.

Όπως διευκρίνισε ο ισραηλινός Στρατός, η απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση των υπηρεσιών ασφαλείας και εγκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Δυτική Όχθη, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτικών από πυρά δύο Παλαιστινίων ενόπλων, οι οποίοι επίσης σκοτώθηκαν.

Η Δυτική Όχθη βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967 και αποτελεί μία από τις βασικές εστίες της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις επηρεάζουν την καθημερινότητα των Παλαιστινίων, μεταξύ άλλων και όσων μετακινούνται για εργασία στο Ισραήλ ή σε βιομηχανικές περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις