Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026

Pizza Fan: Οι διάλογοι που «καίνε» το κόλπο με τις πίτσες - «Μέχρι 40 ευρώ απόδειξη βγαίνει κέρασμα»


 Συνομιλίες - «φωτιά» ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στήσει την απάτη - μαμούθ με τις «κερασμένες» πίτσες της Pizza Fan, η οποία «φέσωσε» το ελληνικό Δημόσιο κατά 25 εκατομμύρια ευρώ από τη μη καταβολή ΦΠΑ, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το CNN Greece. 

Ανάμεσα στους 23 συλληφθέντες του κυκλώματος που φέρεται να δρούσε από το 2022, είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας, ένα μεγάλο διευθυντικό στέλεχος, λογιστές, προγραμματιστής, καθώς και διαχειριστές καταστημάτων.

Μάλιστα, χθες, Παρασκευή (23/10), η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των 23 συλληφθέντων.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ μέσω μη απόδοσης ΦΠΑ και υποβολής ανακριβών δηλώσεων εισοδήματος, της άμεσης συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις, καθώς και της ιδιαίτερα διακεκριμένης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι διάλογοι - «φωτιά»

Πρώτη συνομιλία

- Να σε ρωτήσω κάτι. Έκανες κάτι με τα κεράσματα (ακατάληπτη λέξη) και αν έχει μέλλον αυτό το πράγμα.

- Το έφτιαξα όπως είπες μίλησα με τον (...) μάξιμουμ δύο το μήνα, ο καθένας το ντελίβερι, αυτό.

-Α, αυτό δηλαδή δεν το είχε πριν;

-Όχι, όχι αρχικά φαντάσου πιο παλιά το είχαμε μία φορά στις εξήντα μέρες.

-Ναι.

-Το είχαμε πάει μία φορά στις τριάντα. Και τώρα την τελευταία φορά που μιλήσαμε μου λες να μη πάει πάνω από δύο φορές το μήνα. Οπότε το βάλατε μία φορά στις δεκαπέντε να μπορείτε να το κάνουνε. Κάθε δεκαπέντε max δυο φορές..

-Να κάνει δεύτερη φορά δηλαδή;

-Στο μήνα, μέχρι δεύτερη φορά.

-Μία, μία, α στο καπάκι. Κάθε, μετά από δεκαπέντε μέρες.

-Αυτό κοιτάει κάθε μέρα. Χτυπάει προοδευτικά κατάλαβες.

-Ξαναδίνει, να μη του ξαναδίνει μετά από δεκαπέντε;

-Σωστά, έτσι ακριβώς. Μόνο μετά από ακριβώς δεκαπέντε μέρες θα μπορέσει να του ξαναδώσει. Από δεκαπέντε και πάνω τον αφήνει να ξαναδώσει.

-Ναι ελπίζω να μη φωνάξουνε, εντάξει.

-Μου είπε και ο (...), τον ενημέρωσα και τον (...) χτες τον πήρα τηλέφωνο, ότι αυτό είναι, το μόνο κριτήριο που μπορούμε να πειράξουμε, όλα τα άλλα δεν πειράζονται ουσιαστικά.

-Ναι.

-Είδαμε και αυτά που είπαμε ότι υπάρχουν ανοιχτά τέικ το ξέρουνε και οι ίδιοι αν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουνε ή όχι. Τώρα αξία παραγγελίας και τα λοιπά είπαμε δεν τα πειράζουμε αυτά, έχουμε ένα όριο των σαράντα ευρώ. Ότι μέχρι σαράντα ευρώ απόδειξη μπορεί να βγει κέρασμα αλλιώς δεν το βγάζουμε για κέρασμα. Ο (...) μου λέει όχι αυτά δεν τα πειράζουμε μου λέει όλα τα φιξ που έχουμε μου λέει τα αφήνουμε όπως είναι. Οπότε τους ρίξαμε αυτό μάξιμουμ δηλαδή θα μπορούνε κάθε δεκαπέντε μέρες μίνιμουμ να μπορούν να κάνουνε ένα κέρασμα στον ίδιο πελάτη ντελίβερι. Θα το παρακολουθώ εγώ τώρα από εδώ και πέρα δηλαδή από χτες που το αλλάξαμε να δω πόση αλλαγή θα αρχίσει να δημιουργείται. Έχω σημειώσει εγώ την μέρα και θα το ξανακοιτάμε μετά να δούμε τι αλλαγές βγήκανε.

-Εντάξει έγινε αγόρι μου.

Δεύτερη συνομιλία

- Ναι δες.

- Θα πάω να τους δω λίγο.

- Δες το θέμα με τα κεράσματα τι έκανε ο άλλος, τι βγαίνει.

- Το έχει φτιάξει ο (…), θέλω να τον δω σήμερα γιατί με πήρε τηλέφωνο προχτές που ήμουνα χάλια.

- Ναι.

- Και μου λέει έτσι και έτσι και έτσι. Του λέω για πες μου τι έκανες, ένα δύο μου λέει κάνω αυτό αυτό αυτό, λέω κάντο και ενημέρωσε και τον (…), δε σε ενημέρωσε;

- Μου το’ πε μου το’ πε μου το’ πε.

- Ωραία αυτό θα το δω.

- Ναι δες και το, αυτό θα το βάλουμε μπροστά.

- Αυτό θα το δω, θα το δω γιατί του’ πα να το δει σε πόσα σημεία έχει φτάσει και του είπα και στον (…) ότι δεν ενημερώνει κανένας τίποτα, μόνο με το στόμα.

- Ναι εννοείται. Και επίσης, και επίσης.

- Ούτε μήνυ, μη κάνει κανένας @@ καινούργιος και στείλει κανένα μήνυμα.

- Καλά ελπίζω πως αυτό είναι.

- Ε εντάξει ξέρω’ γω, το λέω πάντα εγώ, ξέρεις γιατί εγώ πάντα είμαι της άποψης ότι πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα και να φυλάς τον @@ σου απ’ όλες τις πάντες. Οπότε επαναλαμβάνω δέκα φορές για να’ μαι εντάξει, τι να κάνω.

- Ναι καλά έκανες (ακατάληπτη λέξη).

- Ε τώρα σου λέω, μόνο ένας καινούργιος επιθεωρητής μπορεί να θεωρήσει ότι κάτι είναι κάτι απλό ας πούμε.

- Όχι δε θα μιλήσει ο επιθεωρητής γι’ αυτό.

- Α θα το πάρει ο (…) όλο πάνω του.

- Όχι όχι λάθος, μόνο του. Καταρχήν ότι είναι αυτή την στιγμή, όχι δε θα πει τίποτα.

- Τίποτα κανένας.

- Το μόνο που θα πει ο (…), σε κανένα, ούτε ο (…) θα ξέρει.

- Οκέι, άρα το τσεκάρω εγώ με το (…) τότε και δεν κάνω κάτι.

- Ναι ακριβώς ακριβώς γιατί αύριο μπορεί να το ξανά αλλάξουμε προς τα πίσω ή προς τα πάνω ή οτιδήποτε.

- Ναι κατάλαβα.

- Κατάλαβες; Δεύτερον εντάξει εννοείται ότι κανόνες πιστωτικές αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

- Αυτό δεν αλλάζουνε τέρμα δεν υπάρχει περίπτωση δε θα εκτεθούμε μόνοι μας σαν τους @@.

Το κόλπο

Το σύστημα βασιζόταν στη χρήση ειδικού λογισμικού, μέσω του οποίου παραγγελίες που είχαν πληρωθεί κανονικά από τους πελάτες, εμφανίζονταν στα ταμεία ως «κεράσματα».

Η πρακτική φέρεται να λειτουργούσε ως εξής: ο πελάτης έκανε την παραγγελία του, πλήρωνε κανονικά το αντίτιμο των προϊόντων με μετρητά, όμως στο σύστημα του καταστήματος μέρος της παραγγελίας καταχωριζόταν ως δωρεάν προσφορά. Έτσι, η αξία που εμφανιζόταν στα ηλεκτρονικά στοιχεία της επιχείρησης ήταν μικρότερη από το ποσό που είχε πραγματικά εισπραχθεί.

Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης αγόραζε τρεις πίτσες και πλήρωνε ολόκληρη την παραγγελία με μετρητά, μία από αυτές φέρεται να μπορούσε να εμφανιστεί στο σύστημα ως «κέρασμα», παρότι δεν είχε δοθεί δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αποδιδόταν ο ΦΠΑ από το 2022 έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του ιδιοκτήτη της αλυσίδας κατασχέθηκαν περισσότερα από 500.000 ευρώ, με κάποιες πληροφορίες να ανεβάζουν αυτό το ποσό πάνω από το 1 εκατομμύριο.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα και κοσμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις