Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ Με παρουσία Μάριου Ξηρομερίτη

Στην Καβάλα θα βρεθεί ο Λαρισαίος ιατρός κ. Μάριος Ξηρομερίτης, λαμβάνοντας μέρος στην 7η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση ουρογεννητικής ογκολογίας και θα παρουσιάσει τη νέα χειρουργική θεραπεία κιρσοκήλης.


Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο επίσημο πρόγραμμα:

«ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ (ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ) ΚΑΤΑ MΑRMAR – ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ

Κλινική Ασκληπιείο Μ. Ξηρομερίτης

Μarmar: πολύ χαμηλή υποβουβωνική τομή μόλις 2 εκ και απολίνωση των φλεβών. Η επέμβαση Marmar διενεργείται με υποβουβωνική τομή και αποτελεί μικροχειρουργική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης (σίγουρα η πιο ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο).

Η επέμβαση αυτή διενεργείται με μέθη και τοπική αναισθησία. Η τομή όπως περιγράφεται από τον ίδιο πραγματοποιείται στον έξω δακτύλιο του βουβωνικού πόρου και πιο κάτω αν η περιοχή έχει πολύ λίπος, μικρή τομή 2 εκ. Γίνεται ανατομική παρασκευή του υποδόριου λιπώδους ιστού και με μικρά άγκιστρα εμμφανίζουμε και αποκαλύπτουμε τον σπερματικό τόνο. Με ήπιες κινήσεις της λαβίδας με τολύπιο στο άκρο της αποκολούμε τον σπερματικό τόνο από τους πέριξ ιστούς και στη  συνέχεια με λαβίδα Badcock συλλαμβάνουμε τον σπερματικό τόνο χωρίς μεγάλη τάση για να μην συνθλίψουμε τα ανατομικά στοιχεία. Στην συνέχεια απολινώνουμε τις σπερματικές φλέβες.

Mάριος Ξηρομερίτης

Χειρουργός Ουρολόγος, Λάρισα

Γενικός Διευθυντής Ασκληπιείου».

VIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις