Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

VIDEO - Το μυστήριο λύθηκε! Έτσι χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου

Οι πυραμίδες στην Αίγυπτο θεωρούνται ως οι πιο απίστευτες αρχαίες κατασκευές, καθώς δεν καταλαβαίνουμε πώς ο αρχαίος άνθρωπος τις κατασκεύασε χωρίς σύγχρονα εργαλεία.

Από τις πλέον καθιερωμένες ερμηνείες είναι ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν από κολοσσιαίες στρατιές κατασκευαστών. Ο Έλληνας φιλόσοφος και ιστορικός Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος στην ιστορία που ανέφερε αυτή τη θεωρία. Ισχυρίστηκε ότι οι πυραμίδες στη Γκίζα κατασκευάστηκαν από ομάδες 100.000 ανδρών, οι οποίες άλλαζαν από μήνα σε μήνα, για περίοδο 20 ετών.
Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις που οδήγησαν αναπόφευκτα σε πολυάριθμες παρερμηνείες σχετικά με την αρχαία αιγυπτιακή κοινωνία, τον πολιτισμό και την προέλευσή τους, είναι η ιδέα των ευρημάτων μούμιας μέσα στην πυραμίδα. Δεν έχει βρεθεί κάποια μούμια μέσα σε πυραμίδα. Είναι αποδεδειγμένο ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας δεν έχει τη μούμια του Φαραώ και ότι τίποτα από όσα ανακαλύφθηκαν μέσα στην πυραμίδα δεν υποδηλώνει ότι υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο.
Μέχρι σήμερα, κανένας εμπειρογνώμονας δεν μπόρεσε να απαντήσει σε τρεις από τις πιο θεμελιώδεις ερωτήσεις γύρω από τις πυραμίδες στη Γκίζα οι οποίες είναι: Ποιος τις κατασκεύασε, γιατί και πώς κατασκευάστηκαν;
Παρ ‘όλα αυτά, ένα ντοκιμαντέρ στο YouTube μπορεί να ρίξει φως στο πώς αυτά τα καταπληκτικά δημιουργήματα συναρμολογήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις