6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ
Εκτέλεση
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.
Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.
Το σχόλιο της μαμάς:
Υπέροχος! Αέρινος! Πορτοκαλένιος ! Πανεύκολος! Και γεμάτος βιταμίνη C!
Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε γιατί είναι και πανεύκολος και χωρίς καθόλου λιπαρά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τα “έψαλλε” στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την ψήφιση του γάμου ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
-
H Kami Girl στο facebook: EΛΑ ΝΑ KANOYME ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ....
-
Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της από οξεία μυελογενή λευχαιμία στο Αττικό νοσοκομείο,
-
Συνεχίζονται τα προειδοποιητικά βίντεο για την Συνθήκη της Πανδημίας, η οποία επιδιώκεται να ψηφιστεί τον Μάιο και κατά πολλούς θα επιφέρε...
-
Κασσινα Βασιλικη Eίναι η γνώμη μου ΛΕΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου