6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ
Εκτέλεση
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.
Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.
Το σχόλιο της μαμάς:
Υπέροχος! Αέρινος! Πορτοκαλένιος ! Πανεύκολος! Και γεμάτος βιταμίνη C!
Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε γιατί είναι και πανεύκολος και χωρίς καθόλου λιπαρά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Τι πίστευε ο Άδωνις; Ότι τα "ανθρωπάκια" δε θα απαντήσουν; Ότι θα τον φοβηθούν; Τα "ανθρωπάκια" σου απάντησαν Άδωνι.
-
Παρά τις διορθώσεις επι διορθώσεων, της νέας Συνθήκης Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταργήθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου