Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
Καλαματιανό Παστέλι
Γλυκακι παραδοσιακο για τις μερες της νηστειας και οχι μονο...
- Τι χρειαζόμαστε :
1 και 1/2 τσαγιου μελι
2 φλυτζανια του τσαγιου σουσαμι
λιγο σπορελαιο ή σισαμελαιο
- Πώς το κάνουμε :
1. Βαζουμε το σουσαμι σε ταψακι και σε μετριο φουρνο να καβουρδισθει ελαφρα για 5-10 λεπτα.
2. Βαζουμε το μελι σε μια κατσαρολα και το βραζουμε για 3-4 λεπτα, μεχρι να αρχισει να δενει (με το ζεσταμα θα αναλιγωσει πρωτα και με το βρασμο θα ξαναδεσει)
3. Προσθετουμε και το σουσαμι και το αφηνουμε
να παρει 2-3 βρασεις.
4. Οπως ειναι καυτο το αδειαζεις πανω στο μαρμαρο της κουζινας ή σε ταψι που ομως εχεις λαδωσει καλα. Αρχιζεις και δινεις ο,τι σχηματα θες και μεγεθη. Μολις κρυωσουν ελαφρως μπορεις να τα τυλιξεις σε μεμβρανη ή να τα τοποθετησεις σε πλαστικο δοχειο.
- Λίγα μυστικά ακόμα :
Οσο περισσοτερο τα δουλευεις με το λαδι τοσο πιο νοστιμα και γυαλιστερα θα γινουν.
Το μυστικο ειναι στο χρονο που θα βρασει το μελι για να μη ζαχαρωσει και πετρωσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΔΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ....
-
Τον Απρίλιο του 2015, η Sally Nixon ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με το όνομα «365» στο οποίο έπρεπε να δημιουργεί ένα σκίτσο για κάθε μέρα του χρό...
-
Το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιώργος Τσαλίκης την Κυριακή το βράδυ, έξω από το γήπεδο, όπου πήγε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα με τα ...
-
-Δεν είναι εύλογο διάστημα 9 μήνες ανάρρωση από επέμβαση τη κοιλιά. H ανάρρωση του εγκεφαλικού θα το απαιτούσε O Dr. William Makis MD (Radi...
-
Μια νέα ανάλυση από την Ιταλία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, ανακάλυψε μερικά συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με την βιταμίνη D.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου