Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
Καλαματιανό Παστέλι
Γλυκακι παραδοσιακο για τις μερες της νηστειας και οχι μονο...
- Τι χρειαζόμαστε :
1 και 1/2 τσαγιου μελι
2 φλυτζανια του τσαγιου σουσαμι
λιγο σπορελαιο ή σισαμελαιο
- Πώς το κάνουμε :
1. Βαζουμε το σουσαμι σε ταψακι και σε μετριο φουρνο να καβουρδισθει ελαφρα για 5-10 λεπτα.
2. Βαζουμε το μελι σε μια κατσαρολα και το βραζουμε για 3-4 λεπτα, μεχρι να αρχισει να δενει (με το ζεσταμα θα αναλιγωσει πρωτα και με το βρασμο θα ξαναδεσει)
3. Προσθετουμε και το σουσαμι και το αφηνουμε
να παρει 2-3 βρασεις.
4. Οπως ειναι καυτο το αδειαζεις πανω στο μαρμαρο της κουζινας ή σε ταψι που ομως εχεις λαδωσει καλα. Αρχιζεις και δινεις ο,τι σχηματα θες και μεγεθη. Μολις κρυωσουν ελαφρως μπορεις να τα τυλιξεις σε μεμβρανη ή να τα τοποθετησεις σε πλαστικο δοχειο.
- Λίγα μυστικά ακόμα :
Οσο περισσοτερο τα δουλευεις με το λαδι τοσο πιο νοστιμα και γυαλιστερα θα γινουν.
Το μυστικο ειναι στο χρονο που θα βρασει το μελι για να μη ζαχαρωσει και πετρωσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τα “έψαλλε” στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την ψήφιση του γάμου ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
-
H Kami Girl στο facebook: EΛΑ ΝΑ KANOYME ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ....
-
Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της από οξεία μυελογενή λευχαιμία στο Αττικό νοσοκομείο,
-
Συνεχίζονται τα προειδοποιητικά βίντεο για την Συνθήκη της Πανδημίας, η οποία επιδιώκεται να ψηφιστεί τον Μάιο και κατά πολλούς θα επιφέρε...
-
Κασσινα Βασιλικη Eίναι η γνώμη μου ΛΕΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου