Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

« Φλογέρες» με φέτα και μέλι


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

12 φύλλα για σπρινγκ ρολς ή 2 λεπτά φύλλα κρούστας, κομμένα το καθένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια

12 μπαστουνάκια σκληρής φέτας , μήκους 6-8 εκ. και πάχους περίπου 1 ½ εκ.
Άφθονο ελαιόλαδο , για το τηγάνισμα
200 γρ. μέλι αρωματικό

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαλακώνουμε τα φύλλα για σπρινγκ ρολς ,ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Βάζουμε από ένα μπαστουνάκι φέτας κατά μήκος του κέντρου κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα και τις άκρες του. Φτιάχνουμε έτσι 12 μικρά ρολά. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο ,σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. 

Τηγανίζουμε τα ρολλάκια ανά τρία ,για 2 λεπτά, το πολύ, γυρίζοντας τα διαρκώς μέσα στο λάδι, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά ,αλλά όχι να σκουρύνουν. 
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Η φέτα στο εσωτερικό κάθε ρολού θα έχει μισολιώσει, έχοντας πάρει μορφή πυκνής κρέμας. Όσο είναι ακόμα ζεστά ,τα μοιράζουμε σε πιάτα ή μπολάκια και τα περιχύνουμε με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις