Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ζυμαρικά Βίδες με Μασκαρπόνε, Λεμόνι και Πράσινα Τρυφερά Φύλλα

Επιστροφή στα καθημερινά μας, με την ευχή η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη ευημερία, δημιουργία αλλά κυρίως με υγεία και
χαρές! Η πρώτη συνταγή που θα απολαύσουμε είναι μια healthy συνταγή τα ζυμαρικά βίδες με μασκαρπόνε, λεμόνι και πράσινα τρυφερά φύλλα!

Ζυμαρικά Βίδες με Μασκαρπόνε, Λεμόνι και Πράσινα Τρυφερά Φύλλα

Χρόνος Προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
–250 γρ. ζυμαρικά βίδες
–200 γρ. μασκαρπόνε
–100 γρ. πράσινα τρυφερά φύλλα (σπανάκι, παντζάρι, ρόκα)
–2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
–1 κουταλιά της σούπας κουνουνάρι
–2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
–2 σκελίδες σκόρδο
–15 ml. ελαιόλαδο
–10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις βίδες για 8 λεπτά, τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που τις βράσαμε.

2Όσο βράζουν οι βίδες, στο γουδί «σπάμε» τις σκελίδες του σκόρδου, το κουκουνάρι και τους κόκκους πιπεριού.

3Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μασκαρπόνε, το ξύσμα, 100 ml. από το νερό που κρατήσαμε και τα πράσινα τρυφερά φύλλα.

4Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις