Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Οι Τούρκοι θέλουν Θράκη και μισό Αιγαίο – Τι είπε ο Δένδιας στον Ο.Η.Ε., «σύννεφα» με Ουάσινγκτον (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μόσχα παραμονεύει...
Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού τόνισε την ανάγκη άμεσου
τερματισμού των έξωθεν παρεμβάσεων στη Λιβύη και της πιστής τήρησης του εμπάργκο όπλων, έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη, δηλώνοντας με νόημα ότι καμία συζήτηση δεν θα έχει αποτέλεσμα εν μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, εννοώντας την χώρα μας:

«Η διεθνής νομιμότητα παραβιάζεται κατάφωρα στην Λιβύη. Aφ’ ενός μεν μέσω της συνεχιζόμενης παράνομης μεταφοράς πολεμικού υλικού και μισθοφόρων μαχητών, αφ’ ετέρου, δε, μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, όπως επιχειρείται εις βάρος της Ελλάδος και μέσω της παραβίασης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη», τόνισε.


Την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίσουν τον χαβά τους. Όπως είδαμε χθες, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες είναι δυνατόν να μιλήσουν άμεσα για ζητήματα όπως το Αιγαίο και να επιλύσουν διαφορές απόψεων ή διαφορές που προκύπτουν κατά καιρούς (συνεκμετάλλευση), Ταυτόχρονα ζητά διάλογο για την ελεύθερη Θράκη, όπου οι Τούρκοι αναφέρουν ψευδώς πως υπάρχει τουρκική μειονότητα.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα προχώρησε στην ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 20 Ιουλίου, ταξιδιού του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στις ΗΠΑ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ μετά την αναβολή, λόγω κορωνοϊού, της μεταξύ τους συνάντησης στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση δεν έδειξε πρόθυμη να προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Η ακύρωση της συνάντησης φέρνει λίγα σύννεφα στην σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, με την Αθήνα να μπαίνει σε σκέψεις σε σχέση με το πρέπει να κοιτάξει και προς Μόσχα.

.ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις