Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ζύμη για τραγανά κρουασανάκια

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζάνι γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. βιτάμ (για το ταψί)
Για την γέμιση
κουβερτούρα ή μερέντα ή τυρί με αυγό κ λίγο πιπέρι ή οτι θέλουμε.

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύουμε το γάλα, το σπορελαίο και διαλύουμε την μαγια.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε όσο αλέυρι χρειάζεται για να δημιούργησουμε την ζύμη μας, όχι πολύ σφικτή και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
    Βήμα 3
    3) Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια.
      Βήμα 4
      4) Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
        Βήμα 5
        5) Χωρίζουμε στα τέσσερα.
          Βήμα 6
          6) Στην συνέχεια δημιούργουμε δώδεκα τριγωνάκια.
            Βήμα 7
            7) Βάζουμε στην άκρη την γέμιση μας.
              Βήμα 8
              8) Κλείνουμε την γέμιση με τις άκρες.
                Βήμα 9
                9) Τυλίγουμε μία φορά για να κλείσουμε την γέμιση μας.
                  Βήμα 10
                  10) Τυλίγουμε το κρουασάν.
                    Βήμα 11
                    11) Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
                      Βήμα 12
                      12) Βάζουμε κομμάτια απο το βούτυρο ανάμεσα στα κρουασάν και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσουν.
                        Βήμα 13
                        13) Μόλις τα βγάλουμε, αφηνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν όλο το βούτυρο. Αν μείνουν τα βάζουμε και σε πιάτο για να σερβίρουμε...






                          "Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


                          ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


                          ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

                          Δεν υπάρχουν σχόλια:

                          .

                          .

                          Δημοφιλείς αναρτήσεις