Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αστυνομία: Βγάζει σε πλειστηριασμό κλεμμένα αυτοκίνητα και αντικείμενα – Ετοιμάζεται και νομοθεσία

Το διήμερο 26 – 27 Οκτωβρίου
Του Γιώργου Μιχαηλίδη
Σε πλειστηριασμό βγάζει  η Αστυνομία διάφορα αντικείμενα που ανευρέθηκαν η κατασχέθηκαν ως τεκμήρια από διάφορες εγκληματικές ενέργειες ή μέσα από τη δράση των μελών της.

Η διαδικασία θα γίνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας στη λεωφόρο Στροβόλου. 
Την επομένη εξάλλου, θα πωληθούν σε δημόσιο πλειστηριασμό διάφορα μηχανοκίνητα οχήματα τα οποία εντοπίστηκαν ή κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.  Ο πλειστηριασμός θα γίνει επίσης στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας στη λεωφόρο Στροβόλου. 
Στο χώρο οι παραπονούμενοι
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όσα πρόσωπα κατάγγειλαν κλοπή περιουσίας ή μηχανοκίνητων οχημάτων θα μπορούν να επισκεφθούν το χώρο για να εξακριβώσουν εάν μεταξύ αυτών είναι και η δική τους περιουσία.
Νομοθεσία για πλεισστηριασμούς
Όπως δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομοθεσία με στόχο να καθορίζονται ποινές που να ρυθμίζουν την εισαγωγή κλοπιμαίων αυτοκινήτων στην Κύπρο. Η νομοθεσία θα καλύπτει και οχήματα που έχουν παραποιημένα έγγραφα είτε κατά την εγγραφή τους, είτε αργότερα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα γίνεται δήμευση μέσω πλειστηριασμού και τα έσοδα θα πηγαίνουν στο Πάγιο Ταμείο του Κράτους. 
Σημειώνεται ότι  στο κόλπο θα  μπαίνει και το Τμήμα Τελωνείων το οποίο θα  προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, ενώ  θα ειδοποιείται  το Τμήμα Οδικών Μεταφορών που θα βάζει σε «στοπ λιστ» τα κλεμμένα οχήματα ώστε να μην μπορούν να εγγραφούν.
Όσον αφορά στην Αστυνομία, θα  αναλαμβάνει όταν ένα όχημα  διαπιστωθεί ως κλοπιμαίο και θα το κατάσχει μέσω διάφορων διαδικασιών, ενώ θα σχηματίζει φάκελο με σκοπό να ενημερώνεται το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις