Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα και η Χίλαρι προσδίδουν διαστάσεις… ημίθεου στον Πούτιν

Μαρίκα Λυσιάνθη
Από τη Χίλαρι Κλίντον, το περίμενε κανείς… Η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άλλωστε, σφράγισε η ίδια την…
κακή μοίρα της, όταν επέμεινε πεισματικά να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία, αντί για τον Τζο Μπάιντεν, και όταν αγνόησε επιδεικτικά την τοξικότητά της, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί απότομα, ως ηττημένη της αναμέτρησης της 8ης Νοεμβρίου με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Από τον Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο, δεν το περίμενε κανείς. Και ο… αυτοπυροβολισμός του Αμερικανού απερχόμενου Προέδρου, επιβεβαιώνει ότι, ακόμη και τα καλύτερα άλογα… κουτσαίνουν, όταν η συγκυρία τα αποπροσανατολίζει. Τα κάνει να χάνουν την καθαρή ματιά τους για τον ορίζοντα που ανοίγεται μπροστά τους.


Η φλυαρία του παραπάνω προλόγου αφορά φυσικά σε όσα λένε δημοσίως το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, για το πώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν… χάκαρε τις εκλογές, και βοήθησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Υιοθετώντας μια ρητορική με… ψεκασμένα χαρακτηριστικά, που περισσότερο θυμίζει… κλαψούρισμα, και λιγότερα παραπέμπει, ειδικά στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, σε μεγάλο ηγέτη.
Στην πραγματικότητα, η επιχειρηματολογία Ομπάμα-Χίλαρι προσδίδει διαστάσεις… ημίθεου στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Παραδεχόμενοι αμφότεροι ότι, ο Ρώσος Πρόεδρος είναι τόσο ισχυρός, ικανός και… πανούργος, ώστε να μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Δηλαδή, της χώρας που θεωρεί εαυτόν ως τη μόνη παγκόσμια υπερδύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις