Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανιτά καλαμαράκια,αξεπέραστη η νοστιμιά τους!!!!

Ο τρόπος μαγειρέματος είναι γνωστός ,καθαρίζουμε .πλένουμε καλά και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες
.
Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λαδάκι και τηγανίζουμε .
ΜΥΣΤΙΚΟ
2 Είναι τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια.

1] Μόλις τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε ροδέλες τα βάζουμε στο σουρωτήρι και αρχίζουμε με το χέρι μας να τα τρίβουμε καλά στα τοιχώματα του σουρωτηριού ,έτσι έλεγε η γιαγιά σπάνε οι ίνες και γίνονται μαλακά .Μετά τα ξανα ξεπλένετε και τα αλατίζετε με την σωστή ποσότητα αλατιού αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι , και τηγανίζετε .

2] Οταν τα βάλετε στο τηγάνι φροντίστε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή αφού πρώτα έχει κάψει το λάδι ια να μην αρπάξουν ,τα γυρνάτε τακτικά με ένα πηρουνάκι κι αφού ψηθούν ανεβάσετε την φωτιά για να ροδοκοκκινίσουν!! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά ! Έχουν και χαμηλό κόστος 5 ευρώ το κιλό και τρώνε 5-6 άτομα!!
Σημείωση
Κατ αυτόν τον τρόπο είναι  πολύ τρυφερά  και ξεροψημένες συγχρόνως






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις