Espresso και ricotta, δυο Ιταλικής προέλευσης συστατικά, αναδεικνύονται σε αυτή την αναπάντεχα πλούσια μους, που δεν έχει αυγά!
Τυρί: Ricotta
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες στο ψυγείο
Δυσκολία: Εύκολη
Θα χρειαστείτε:
• 2 φλιτζάνια ricotta
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• ⅓ του φλιτζανιού ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του τσαγιού στιγμιαίο Espresso
• 1 κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη σε σκόνη
• Ξύσμα σοκολάτας
Βήμα-βήμα:
1. Πολτοποιούμε τη ricotta στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι το μίγμα να στέκεται. Το αφήνουμε στην άκρη
3. Βράζουμε ⅟4 του φλιτζανιού νερό. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τον espresso σε 2 κουταλιές από το βρασμένο νερό και σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά το υπόλοιπο νερό με τη σκόνη για ζελατίνη.
4. Αναμιγνύουμε το μίγμα του espresso με την ricotta και προσθέτουμε το μίγμα της ζελατίνης και την χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά.
5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και στην συνέχεια με ένα κορνέ το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια για παγωτό. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα.
6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ξύσμα σοκολάτας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post,
-
Τι πίστευε ο Άδωνις; Ότι τα "ανθρωπάκια" δε θα απαντήσουν; Ότι θα τον φοβηθούν; Τα "ανθρωπάκια" σου απάντησαν Άδωνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου