Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Τι κάνουν εκεί στη Σύρο για ένα παιδί τους;

Κάποιος που έχει φίλους από τη Σύρο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν γίνεται να μην έχει δει ότι όλο το νησί έχει
ξεσηκωθεί μήνες τώρα για να σώσει ένα παιδί του. Το τι διοργανώνουν οι άνθρωποι, το πόσο προσπαθούν δεν έχει τέλος.
Τον περασμένο Ιούνιο ο 18χρονος Δημήτρης Ρίζος είχε ένα ατύχημα σε μια παραλία της Σύρου. Χτύπησε άσχημα την σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος από τον λαιμό και κάτω. Ό,τι ακολούθησε δεν είναι παρά ένας αγώνας με πόνο και αγωνία για τον ίδιο, την οικογένειά του, τους συντοπίτες του. Ο Δημήτρης μετά το ατύχημά του νοσηλεύθηκε για 5 μήνες στο ΚΑΤ. Λίγο μετά οι γιατροί συνέστησαν τη μεταφορά του σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα. Ιδιωτικό κέντρο σημαίνει έξοδα νοσηλείας που είναι δυσβάσταχτα. Οι συντοπίτες του προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν. ‘Ολη η Σύρος τραγουδά για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος χορεύει για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος παίζει ποδόσφαιρο για τον Δημήτρη. Σχολεία, σύλλογοι, όλοι όσοι ζουν στη Σύρο δίνουν αγώνα για να μαζεύουν κάθε τόσο χρήματα ώστε να κρατήσουν τον Δημήτρη όσο περισσότερο γίνεται στο κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας.
Το 6μηνο που καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας του παιδιού δυστυχώς τελειώνει πάνω που είχε αρχίσει κάποια πρόοδος. Λίγες μέρες πριν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του ΕΠΑΛ Σύρου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσαν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στον οποίο παρευρέθη και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Daniel Batista.

photo: logotypos.gr
«Ένα παιδί σε δυσκολία είναι παιδί όλων μας. Σαν μητέρα συμπονώ, σκέφτομαι και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για αυτό το παιδί. Για όλους εμάς που έχουμε κινητοποιηθεί για να βοηθήσουμε τον Δημήτρη, ό,τι κάνουμε είναι από καρδιάς. Θέλουμε να γυρίσει στη Σύρο ο Δημήτρης έχοντας ξυπνήσει από τον εφιάλτη του.», μας είπε η πρόεδρος του ΕΠΑΛ Σύρου Κική Βαρβαρήγου.
Η κινητοποίηση των Συριανών είναι συγκινητική. Μήπως όμως ήρθε η σειρά της Πολιτείας;

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις