Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ζάεφ: Έχουμε στείλει και εμείς σχέδιο συμφωνίας στην Αθήνα

«Ζάεφ: Το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας έφθασε στην κυβέρνηση»
Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ,επιβεβαίωσε ότι έχει φθάσει το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, αλλά και ότι το σχέδιο των Σκοπίων έχει σταλεί στην Αθήνα. Ανακοίνωσε ότι περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα έγγραφα θα
παρουσιασθούν από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, ο οποίος θα διοργανώσει συνέντευξη Τύπου  σήμερα το απόγευμα.Ζάεφ: Έχουμε στείλει και εμείς σχέδιο συμφωνίας στην Αθήνα - Εικόνα0
«Η συμφωνία η δική  μας έχει αποσταλεί, θα πρέπει να είναι το εργαλείο που θα βοηθήσει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στην επόμενη φάση, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη», δήλωσε ο Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου στο κυβερνητικό κτήριο.
Ερωτηθείς εάν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα ευνοεί την ονομασία «Γκόρνα Μακεντόνια» ο Ζάεφ απάντησε: «Μπορώ να πω ότι δεν έχουμε μιλήσει για αυτό ακριβώς τον γεωγραφικό προσδιοριστικό παράγοντα αλλά καίρια σημεία συμφωνίας είναι εξίσου σημαντικά. Δεν έχουμε μιλήσει για ένα συγκεκριμένο όνομα ούτε από την πλευρά μας ούτε από την πλευρά τους».
 Ο Ζάεφ δεν απάντησε ρητά στο δημοσιογραφικό ερώτημα γιατί τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθαν από τα ελληνικά για το σχέδιο της συμφωνίας που εστάλη στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το σχέδιο εγγράφου του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και όλες οι άλλες προτάσεις είναι εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στις συνομιλίες του ονόματος.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

(Στοιχεία από makfax.com.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις