Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΙΕΡΕΑ

66 Αμερικανοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον ΠτΔ Ερντογάν σχετικά με τον κρατούμενο ιερέα Άντριου Γκρέιγκ Μπράνσον που δικάζεται.
Στην επιστολή εκτοξεύονται απειλές για κυρώσεις.

Απειλητική επιστολή στάλθηκε από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία σχετικά με τον Αμερικανό κατάσκοπο-ιερέας Μπράνσον, ο οποίος εντοπίστηκε να εργάζεται στην Τουρκία για τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO και ΠΚΚ και προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με την είδηση από το κανάλι NBC, στην επιστολή που απεστάλη στον Ερντογάν και υπογράφεται και από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, υπάρχει η απειλή πως ¨Μπορεί να ληφθούν κάποια μέτρα κατά της Τουρκίας¨.

¨ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ¨

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφροντ και η δημοκρατική Τζέιν Σάχεν, που είναι δύο από αυτούς που υπέγραψαν την επιστολή, έκαναν δηλώσεις λέγοντας πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για κυρώσεις κατά Τούρκων αξιωματούχων.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ο Μπράνσον χρησιμοποιείται από κάποια μέλη της τουρκικής κυβέρνησης ως πολιτικός όμηρος, κάτι που βλάπτει την μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών και προστίθεται πως ¨Οι ΗΠΑ έχουν υπομονή για την απόδοση της δικαιοσύνης¨.

Επίσης στην επιστολή αναφέρεται πως ¨Η Τουρκία είναι ανάγκη να πάρει κάποια μέτρα για να διασφαλίσει πως οι Αμερικανοί πολίτες που σέβονται τον νόμο, δεν θα υπόκεινται σε καμία πίεση και θα έχουν το δικαίωμα της ζωής και της εργασίας¨.

………………..

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

https://www.yeniakit.com.tr/haber/abdli-66-senatorden-erdogana-kustah-tehdit-mektup-gonderdiler-451990.html
http://tourkikanea.gr/2018/04/er-22/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις