Είναι από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα ψωμιά που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας. Συνοδεύει τέλεια μια πιατέλα με τυριά, ενώ αποτελεί ένα ιδανικό πρωϊνό,
αν συνδυαστεί με μέλι ή ταχίνι. Και επιπλέον, αν περισσέψει, μετατρέπεται πανεύκολα σε παξιμαδάκι!
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι χαρουπιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη, σε λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να κάνει τη ζύμωση και να βγάλει φουσκάλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης χλιαρό), το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος, του δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε ( φρατζόλα ή καρβελάκι ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος Καμαρών Αιγιαλείας, αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία και
-
Υπάρχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος καμερών στην Αττική.
-
Η απώλεια της γιαγιάς του από άνοια ήταν η αφορμή για να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του εγκεφάλου. Σήμερα, ο Dr. Clint Steele κρο...
-
Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια όταν από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου:
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου