Υλικά
3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κιλό κόκκινο κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φιλέτα αντζούγιας ξαλμυρισμένα
1 πακέτο bucatini
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζανιού λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 6 έως 8 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με μία πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι λάδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για περίπου 12 έως 15 λεπτά. Προσθέτουμε αντσούγιες και μαγειρέψτε, γεμίζοντας τις αντσούγιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα bucatini σε αλατισμένο μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι νερό για το μαγείρεμα, στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το βρασμένο νερό στη σάλτσα με τις αντζούγιες και στη συνέχεια και τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα μισά ψίχουλα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα υπόλοιπα ψίχουλα.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Ο Πίτερ Γκριν (Peter Greene) , ο ηθοποιός που έγινε γνωστός ενσαρκώνοντας επιτυχημένα ρόλους κακών και εγκληματιών —με πιο χαρακτηριστι...
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου