Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
1 σκόρδο λιωμένο
120 γρ. λωρίδες καπνιστό μπέϊκον κομμένο σε κυβάκια
700 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους
¼ του φλιτζανιού αλεύρι
1 ⅓ φλιτζάνι μπύρα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
50 γρ. τοματοπελτέ
1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
3 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
1 φλιτζάνι νερό
3 φύλλα δάφνη
1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
125 γρ. μανιτάρια μικρά λευκά
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο , το μπέικον, και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.
Πασπαλίστε το μοσχάρι με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό σκεύος. Αφήστε το να ροδίσει για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε την μπύρα, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να «πιει» τα υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.
Προσθέστε τον ζωμό, το νερό τα φύλλα δάφνης και την πατάτα και αφήστε να πάρουν βράση. Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η πατάτα.
Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και φέτα και απολαύστε!
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Στο στόχαστρο σχολίων που αναπαράγονται κατά δεκάδες στα social media, έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα επιστήμονας του Βόλου.
-
Θλίψη επικρατεί στη Βραζιλία καθώς η 18χρονη Ιζαμπέλ Μαρσινάκ, πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής νέων το 2021, άφησε την τελευταία της...
-
Υπάρχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος καμερών στην Αττική.
-
Η απώλεια της γιαγιάς του από άνοια ήταν η αφορμή για να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του εγκεφάλου. Σήμερα, ο Dr. Clint Steele κρο...
-
Σταυριάννα Πολυχρονάκη 11-04-25 14:38 «Ντου» του δημοσιογράφου στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου