Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μακαρόνια- πίτσα!

Αυτό το πιάτο περιέχει όλα όσα αγαπούν τα παιδιά και αποτελούν την κατ΄ εξοχήν γέμιση μιας πίτσας. Μόνο που η βάση της, αντί για ζυμάρι, είναι ζυμαρικά ανακατεμένα με ζαμπόν και τυριά. Τα παιδιά το λατρεύουν γι’ αυτό είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στο μενού των
πάρτι όπου συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Πάντως, ακόμα και σήμερα, είκοσι χρόνια σχεδόν μετά το φτιάχνω με μεγάλη χαρά όταν, οι κολλητοί των παιδιών μου, εκ νηπιαγωγείου προερχόμενοι, μου τηλεφωνούν για να με ρωτήσουν: «Αλέκα, θα μας φτιάξεις τα μακαρόνια-πίτσα »;
thumbnail 8
Υλικά
½ κιλό ζυμαρικά. Παλιά χρησιμοποιούσα κοφτό μακαρονάκι. Τελευταία το κάνω με πιο «ψαγμένα» ζυμαρικά, τουλάχιστον ως προς το σχήμα τους.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ τυρί γκούντα σε κύβους ή τριμμένο
¼ τυρί τσένταρ σε κύβους ή τριμμένο
¼ τυρί κεφαλογραβιέρα σε κύβους ή τριμμένο
¼ ζαμπόν
Για τη σάλτσα
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
10-15 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
 thumbnail 1
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά 1-2 λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο γιατί θα ξαναψηθούν στο φούρνο. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι κρύο νερό στην κατσαρόλα για να σταματήσει ο βρασμός και τα σουρώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι. Μόλις γίνουν διάφανα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Στο μεταξύ λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τρίβουμε ή κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Κρατάμε περίπου ¼ από τα τυριά.
Μόλις μαγειρευτεί η σάλτσα, την χύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά , προσθέτουμε τριμμένα τα τυριά που έχουμε κρατήσει και το φουρνίζουμε τους 180-200 oC, για 20΄.
Το έχω φτιάξει και με άλλα τυριά –ότι είχα στο ψυγείο- το έχω φτιάξει με μπέικον αντί για ζαμπόν ή και χωρίς κανένα αλλαντικό. Αυτό το φαγητό δεν αποτυγχάνει με τίποτα. Ότι και να κάνεις, βγαίνει τέλειο!
thumbnail 3 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις