Φύλλο σφολιάτας 1 φύλλο
Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κρεμα γάλακτος 250 ml
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι - πιπέρι
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο από την δεύτερη κουταλία βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.Βουτυρώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο βούτυρο ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ και τοποθετούμε την σφολιάτα μας, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, από πάνω το μπέικον και στην συνέχεια το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε την κις λορέν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου