Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μαλεμπί

Φίνο, μεταξένιο, ανατολίτικο γλυκό το Μαλεμπί του Νερού. Μια υπέροχη πορτοκαλένια κρέμα, μια αθώα κρέμα σχεδόν παιδική, με έντονους τους τόνους των αιθέριων αρωμάτων των εσπεριδοειδών και με πολύ δροσερή γεύση, αφού
γίνεται με νερό! Το νερό μπαίνει αντί του γάλατος, που είναι η άλλη εκδοχή του γλυκού.
Ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο παντός καιρού και διάθεσης. Ό,τι πιο ελαφρύ και αρωματικό για να συνοδέψει εξαιρετικά ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα. Τα καβουρντισμένα αμύγδαλα είναι η “must” προσθήκη και τα οποία θα του χαρίσουν τη σημαντική γευστική “διαφορά στο νήμα” της επίγευσης.
Δικό σας!
Μαλεμπί
Μαλεμπί

Υλικά (∼10 μερίδες)

  • 1 λίτρο νερό
  • 120g νισεστές
  • 600g ζάχαρη
  • 20g μαργαρίνη
  • 200g αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 15 καρφάκια γαρύφαλλου
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά χυμός & ξύσμα
  • 1 λεμόνι χυμός & ξύσμα
Αρχικά βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό (από το μετρημένο) και τα γαρύφαλλα σ΄ ένα κατσαρόλι και τα βράζουμε για 5′, να αρωματιστεί το νερό.
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το νερό, το νερό από τα γαρύφαλλα σουρωμένο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιών-λεμονιού και τη ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις