Υλικά
16 κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη
Για την σάλτσα σοκολάτας.
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα.
Ετοιμασία σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.


Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,–προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια –την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .
Έχουμε ήδη φτιάξει τις κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,–προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια –την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .

-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρομαι ή με σαντιγί, ή με κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα ή με ψιλοκομμένα καρύδια .
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια ή μπολ γαρνίροντας από πάνω .
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια ή μπολ γαρνίροντας από πάνω .
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Πηγή: mageirikikaisintages

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου