Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Προφυλακιστέοι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους τόσο ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης όσο και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του.

Επιπλέον η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη στην 26χρονη για «απείθεια» επειδή αρνήθηκε στη λήψη δείγματος DNA.
Την ίδια ώρα για ασύλληπτα μέλη ψάχνουν οι αρχές καθώς βλέπουν την πιθανότητα να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στην οποία συμμετείχε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Πού γίνονται έρευνες για το κρησφύγετο - Το ύποπτο ταξίδι

Μέσα σε μία θήκη για ρακέτες, την οποία είχε τοποθετήσει ανάμεσα στα πόδια του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου όπου καθόταν, είχε κρύψει το καλάσνικοφ ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη οπλισμένος σαν «αστακός», μαζί με τη συνεργό της Πόλας Ρούπα και ακόμη μία γυναίκα.
Ο «τοξοβόλος» θεώρησε πως έκρυβε αποτελεσματικά το όπλο από έναν τυχαίο έλεγχο, ενώ παράλληλα, ήταν άμεσα προσβάσιμο και μπορούσε να χρησιμοποιήσει εάν κρινόταν απαραίτητο. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι είχε αφήσει και φυσίγγιο στη θαλάμη.
Την ίδια ώρα, έρχεται στη δημοσιότητα ένα ύποπτο ταξίδι που είχαν κάνει και οι τρεις συλληφθέντες πριν από περίπου 10 ημέρες στην Τρίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμειναν ένα βράδυ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή, πλήρωσαν μετρητά και μετά εξαφανίστηκαν.
Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του κρησφύγετού τους σε Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου και Υμηττό.
Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν οι δράστες να είχαν όλο τους τον οπλισμό μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε κινητή γιάφκα.
Επίσης, είναι σαφές ότι η συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έπιασε στον ύπνο τους τρεις πάνοπλους δράστες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει και μακελειό.

Η σύλληψη

Οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε ένα κλεμμένο τζιπ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τον Χολαργό πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου. 
Φορούσαν γάντια κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ενώ οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν μέσα στο όχημα και ρούχα, τα νούμερά των οποίων, όμως, δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο των συλληφθέντων.
Παράλληλα, εντόπισαν έναν ασύρματο που ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας, αλλά και πέντε κλειδιά που φέρεται να είναι από οικίες.
Η Αντιτρομοκρατική, μεταξύ άλλων, εξετάζει και το σενάριο της προετοιμασίας τρομοκρατικού χτυπήματος από τους συλληφθέντες.

Ληστεία δύο μήνες μετά την απόδραση

Όσον αφορά στον Γιάννη Μιχαηλίδη αποκαλύπτεται πως μόλις δύο μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, θεωρείται βασικός ύποπτος για ληστεία στην περιοχή της Αχαϊάς.
Η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ο «τοξοβόλος» είχε αρχικά συλληφθεί από τις Αρχές το 2011, καθώς σημάδευσε με τόξο την Βουλή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. 
Ακολούθως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών και 9 μηνών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί και για δύο ληστείες τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις