Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επεισόδιο στα ανοιχτά της Λιβύης: Τουρκικά πολεμικά πλοία απείλησαν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ»

Επεισόδιο στα ανοιχτά της Λιβύης: Τουρκικά πολεμικά πλοία απείλησαν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ»
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Ελληνοτουρκικό επεισόδιο είχαμε πριν από λίγο ανοιχτά της Λιβύης καθώς τουρκικές φρεγάτες απείλησαν το ελικόπτερο της ελληνικής φρεγάτας
«ΣΠΕΤΣΑΙ» όταν αυτό στάλθηκε για να ερευνήσει τουρκικό φορτηγό πλοίο.

Το τουρκικό πλοίο CIRKIN συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και εισήλθε νωρίς το πρωί στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΙRΙΝΙ μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Το φορτηγό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό (όπλα, πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό) στη Λιβύη.

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο της με κατεύθυνση προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν απάντησαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις των χειριστών του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.


Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το πλοίο, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες: “Το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Η παρακολούθηση συνεχίζεται αλλά η ουσία παραμένει. Δεν εμπόδισαν τις τουρκικές μεταφορές οπλισμούς στην Λιβύη και συνεπώς δεν υπάρχει κανέναν ουσιαστικό αντικείμενο σε αυτή την επιχείρηση αν δεν μπορεί να επιβάλλει το εμπάργκο όπλων.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις