Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Eπιχείρηση φιάσκο της Άγκυρας στην Λιβύη: Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα εγκλώβισαν τουρκικά αεροσκάφη


Αποκάλυψη Ρωσικού ΜΜΕ
Ηχθεσινή επίδειξη ισχύος των τουρκικών αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο ήταν άνευ ουσίας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, λόγω του εγκλωβισμού τους από αντιαεροπορικά συστήματα. 
  ''Ρωσικά οπλικά συστήματα ανάγκασαν την ομάδα των τουρκικών μαχητικών να υποχωρήσουν με την ''ουρά στα σκέλια” σπαταλώντας απλώς μπόλικη κηροζίνη και τίποτε άλλο'', αναφέρει ρωσικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην ουσία επιβεβαιώνεται το Πενταπόσταγμα με όσα έγραφε χθες, με την τουρκική ''αεροφέφυρα'' να μετατρέπεται σε φιάσκο!

Χθες, ως γνωστόν, τουρκικό COMAO (συνδυασμένη πτήση από διαφορετικού τύπου πολεμικά αεροσκάφη για μια συγκεκριμένη αποστολή) στην Α.Μεσόγειο, είχε στόχο να χτυπήσει τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην πόλη της Σύρτης.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη όμως δεν μπόρεσαν να εισέλθουν καν στον Λιβυκό εναέριο χώρο, ο οποίος ελέγχεται από ρωσικής κατασκευής α/α συστήματα, αφού έλαβαν ειδοποίηση για είσοδο σε περιοχή “καταστροφής τους”, αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να υποχωρήσουν επειγόντως προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού οι Τούρκοι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι βρέθηκαν σε παραμέτρους βολής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Buk-M2E του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Τα λιβυκά αντιαεροπορικά συστήματα έχουν σημαντικό δραστικό βεληνεκές, με το οποίο τα τουρκικά μαχητικά μπορούσαν να δεχθούν θανάσιμα πλήγματα.

Για προφανείς λόγους η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για ζήτημα δήθεν "αεροπορικών ασκήσεων", ωστόσο δεν εξήγησε τι ακριβώς έκαναν τουρκικά μαχητικά 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας.

Στην τουρκική “άσκηση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου, συμμετείχαν 17 αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά,ΑΦΝΣ, ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού) και διήρκεσε 8 ώρες.

Κινητικότητα είχαμε όμως και από την Ελληνική πλευρά, καθώς η χώρα μας σήκωσε F-16 και Embraer ERJ-145 AEW&C, για να παρακολουθήσει τις κινήσεις των Τούρκων.

Εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών αναφέρουν ότι η ουσία στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται αλλού και αφορά πιθανότατα και την ενεργοποίηση της αιγυπτιακής αεράμυνας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγα χιλιόμετρα από τα λιβυκά σύνορα, σταθμεύουν ισχυρότατες αιγυπτιακές χερσαίες δυνάμεις της 15η στρατιάς με όλα τα αντιαεροπορικά τους συστήματα, τα οποία σίγουρα ενεργοποιήθηκαν λόγω της παρουσίας του τουρκικού COMAO.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός διαθέτει μερικά από τα πιο ισχυρά ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, τα οποία αποτελούν μια ισχυρή απάντηση σε οποιασδήποτε πιθανές απειλές εναντίον της Αιγύπτου.

Μεταξύ των πιο σημαντικών συστημάτων που διαθέτει το Κάιρο, είναι το σύστημα S-300VM μεγάλου βεληνεκούς (Antey-2500), με την ικανότητα να εξουδετερώνει  βαλλιστικούς πυραύλους μικρής και μεσαίας εμβέλειας, αλλά και μαχητικά αεροσκάφη έως 350 km.

Η Αίγυπτος διαθέτει επίσης το σύστημα μεσαίας εμβέλειας Buk-M2E, με την ικανότητα να εξουδετερώνει μαχητικά αεροσκάφη έως 45 χλμ. και ύψος έως 25 χλμ.

Ενώ διαθέτει και αντιαεροπορικά συστήματα μικρής εμβέλειας Tor-M2E, με δυνατότητες εξουδετέρωσης μεταξύ άλλων, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε απόσταση έως 15 χλμ. και ύψος 10 χλμ.

Διαθέτει επίσης ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης και σταθμούς αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποιήσεως για την επίτευξη της αρχής της πολυστρωματικής αεροπορικής άμυνας και για την παροχή ολοκληρωμένης προστασίας όλων ζωτικών στόχων από διάφορες απειλές.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις