Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Πράκτορες της ΜΙΤ οι Τούρκοι ιμάμηδες στη Γερμανία και όχι στη Θράκη;

Νέα συζήτηση άνοιξε σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών στη Γερμανία. Το γερμανικό κανάλι ZDF υποστήριξε πως στη Γερμανία εργάζονται για την ΜΙΤ 8.000 άτομα και ότι σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες
συλλογής πληροφοριών της Τουρκίας, παίζουν τα 900 τζάμια τα οποία υπάγονται στη Τουρκοισλαμικη Ένωση (DITIB).
Το γερμανικό κανάλι ZDF στην χθεσινοβραδινή του εκπομπή Ζoom, εξέθεσε με λεπτομέρειες τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών από την ΜΙΤ που γίνονται στη Γερμανία.
Στην εκπομπή περιγράφτηκε πώς οι Τούρκοι ιμάμηδες που υπηρετούν στα συγκεκριμένα τζαμιά μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τους αντιπολιτευόμενους του προέδρου Ερντογάν απευθείας προς τα προξενεία και την πρεσβεία, ενώ αναφέρθηκε πως το 2017 διεξήχθησαν έρευνες για κάποιους ιμάμηδες αλλά σύντομα αυτές έκλεισαν.
Η εκπομπή εστίασε στο σχέδιο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Χάικο Μπαγντάτ, ενώ αναφέρθηκε πως και η μήνυση σε βάρος του Τουργκούτ Οκέρ-πρώην βουλευτή του HDP, ασκήθηκε μετά από την καταγγελία που έκανε ένας καταδότης της ΜΙΤ που ζει στην επαρχία NRW.
Στην εκπομπή αναφέρθηκε πως εξαιτίας των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ στη Γερμανία μεγάλος αριθμός Κούρδων ακτιβιστών όπως ο Οκερ και άλλοι που ασκούν κριτική κατά του καθεστώτος Ερντογάν στα social media, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις στην Τουρκία ενώ κάποιοι εξ αυτών τιμωρήθηκαν και με ποινές φυλάκισης.
Πολιτικοί και άλλοι ειδικοί που μίλησαν στην εκπομπή ανέφεραν πως οι δραστηριότητες αυτές του τουρκικού κράτους στη Γερμανία αποτελούν αδίκημα.
Ο κορυφαίος στις πληροφορίες ειδικός Έρικ Σμιτ Εενμπουμ, σε μία συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή, ανέφερε πως η ΜΙΤ είναι η πλέον δραστήρια υπηρεσία πληροφοριών στη Γερμανία και κατηγόρησε την σιωπή της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.
Ο Έενμπουμ ανέφερε πως η δολοφονία των τριών Κούρδισσων ακτιβιστριών Σακινέ Τζανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σαιλεμέζ, που έγινε στις 9 Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι, ήταν δουλειά της ΜΙΤ.
……
Επιπλέον υπενθύμισε ότι οι γαλλικές μονάδες πληροφοριών και ασφαλείας έδωσαν πληροφορίες προς τη γαλλική εισαγγελία ότι την εντολή για τη δολοφονία των ακτιβιστριών, την είχε δώσει ο ίδιος ο Ερντογάν και ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μη συμβεί στην Γερμανία, κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στο Παρίσι, προειδοποίησε την Άγκυρα “να μην ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή”.
Δύο πράκτορες της ΜΙΤ είχαν περιγράψει πώς τα εισιτήρια για τα ταξίδια στην Τουρκία, που είχε κάνει ο Ομέρ Γκιουνέι – εκτελεστής της σφαγής του Παρισιού, είχαν αγοραστεί από ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο υπάγεται στην ΜΙΤ.
Η ιεραρχία της εντολής για τη δολοφονία όπως αποκαλύφθηκε και περιγράφηκε από το βίντεο στο ANF , είχε ως εξής : “Ουγούρ Καν Αγίκ-Πρόεδρος του τομέα ΕΒF (εθνικών διασπαστικών δραστηριοτήτων) Εξωτερικού, Ογούτ Γιουρέτ- επιχειρησιακός διευθυντής παραρτήματος, Αϊχάν Οράν-στέλεχος του επιχειρησιακού παραρτήματος και ο σχεδιαστής της σφαγής ο Σαμπαχατίν Ασάλ.”

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις