Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΤΟ 15ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


 Τα ζητήματα των ΛΟΑΤ ξεκινούν στην Πολωνία πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου

Πολωνία ( ChurchMilitant.com ) - Ένα 15χρονο Πολωνό αγόρι χαιρετίζεται ως καθολικός «ήρωας» αφού τόλμησε να μπλοκάρει μια πορεία υπερηφάνειας ΛΟΑΤ με έναν ανυψωμένο σταυρό και το Ροζάρι στο χέρι του.

Ο Jakub Baryła, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «Καθολικό, παραδοσιακό, συντηρητικό και πατριωτικό» στο Twitter, έχει γίνει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού στάθηκε στο δρόμο μιας πορείας 1.000 LGBT για ισότητα στην πόλη Płock το Σάββατο.

Ο Ιησούς και ο σταυρός στάθηκαν ενάντια στο κακό και τις αμαρτίες. Η ιερή μας πίστη μας διατάζει να εξουδετερώσουμε τις κακές πράξεις.Ο Μπάρυλα, που είναι σύμβουλος του Συμβουλίου Νεολαίας του Πλόκ, δήλωσε ότι αποφάσισε να μπλοκάρει την πορεία με σταυρό αφού εμπνεύστηκε από «μια παρόμοια χειρονομία του π. Ιγάνσι Σκορούπκο κατά τη διάρκεια της μάχης της Βαρσοβίας με τους Μπολσεβίκους το 1920».
Εικόνα
Jakub Baryła και αστυνομία

Ο πατέρας Skorupko ήταν ένας εκπρόσωπος του πολωνικού στρατού που σκοτώθηκε στις 14 Αυγούστου 1920, στη Μάχη του Ossów κατά τη διάρκεια της πολωνικής αντεπίθεσης. Στεκόμενος με στρατιώτες που οδηγούσαν μια επίθεση στις πρώτες γραμμές, ο ιερέας κρατούσε έναν σταυρό για να ενθαρρύνει πολωνούς στρατιώτες.

Baryła λέει ότι αρχικά εγκατέλειψε αυτή την ιδέα «λόγω των κοινωνικών συνεπειών. Φοβόμουν για το πώς οι άνθρωποι θα αντιδράσουν», δήλωσε στην ιστοσελίδα συντηρητική μέσα ενημέρωσης wPolityce.pl .

Ωστόσο, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να δράσει όταν είδε ένα βλασφημικό εικονίδιο της Παναγίας της Częstochowa με ένα φωτοστέφανο στην παρέλαση του Płock LGBT:

Ζήτησα έναν σταυρό από έναν ιερέα από μια ενορία του Płock. Ο ιερέας φοβόταν τους αθεϊστές να καθαρίσουν τον Τιμό Σταυρό, αλλά μου έδωσε ένα σταυρό. Ήθελα όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να δουν τη χειρονομία μου. Ήθελα να τους κάνω να προβληματιστούν και να συζητήσουν. Πρώτα, περπατούσα με ένα σταυρό στο χέρι μου μπροστά από το αστυνομικό κορδόνι που προστατεύει τον Μάρτιο Ισότητας.

Αργότερα κάθισα στο πεζοδρόμιο και προσευχήθηκα στα Λατινικά με τις λέξεις Salve Regina . Κατευθύνω την προσευχή μου στη Μητέρα του Θεού, το ιδανικό της αγνότητας. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε μένα και μου ζήτησαν να ξεφύγω. Είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω γιατί οι συμμετέχοντες της πορείας καταστρέφουν την καθολική μου πίστη και βρώμουν την πολωνική σημαία τοποθετώντας ένα ουράνιο τόξο πάνω της.

Η αστυνομία ταραχών με πανοπλία του σώματος ανύψωσε σωματικά τον Μπάρυλα αφού αρνήθηκε να βγει από το δρόμο των πομπών.

"Δεν σκέφτηκα για τον φόβο. Ήμουν συγκεντρωμένος στον σταυρό που κρατούσα. Είμαι καθολικός, οπότε επικεντρώθηκα στον Θεό που μου δίνει δύναμη. Έχω την εντύπωση ότι ο Θεός με κατευθύνει", είπε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία συμπεριφέρθηκε «άψογα».

Ο Μπάρυλα επαινείται σε όλο τον κόσμο για το θάρρος του.


«Σας ευχαριστώ Jakub Baryła για τη θαρραλέα μαρτυρία σας στον Χριστό πριν από ένοπλους αστυνομικούς και ενός LGBT“καμάρι”πορεία,» Άγγλος συγγραφέας και Καθολική διάκονος Nick Donnelly έγραψε .

"Ο ήρωάς μου του μήνα είναι αυτός ο νεαρός Πολωνός αδελφός, που πηγαίνει με το όνομα Jakub Baryła. Μόνο 15 χρονών και ήδη υποστηρίζει γενναία για την Ιερή Πίστη ενάντια στον εκφυλισμό των ΛΟΑΤ. Ο Παντοδύναμος να τον ευλογεί!" Ο Guillaume Von Hazel, Καθολικός από τον Köln, έγραψε .

Ωστόσο, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικής και Ξενοφοβικής Συμπεριφοράς, Βαρσοβία, εξέδωσε δήλωση με την οποία καλεί τη δράση της Μπάρυλα «ένα άλλο παράδειγμα εθνικιστών που χρησιμοποιούν παιδιά για πολιτικό αγώνα».

"Οι ανεύθυνοι γονείς έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του 15χρονου παιδιού τους στέλνοντάς τον σε μια ταραχή για να παρεμποδίσουν σκόπιμα την αστυνομία. Το χαμένο αγόρι στάθηκε στη μέση του δρόμου κρατώντας τον σταυρό. Το παιδί μπερδεύτηκε και στερήθηκε εντελώς της φροντίδας από ενήλικες φροντιστές », ανέφερε η δήλωση, επιμένοντας ότι η Μπάρυλα ήταν παιδί και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον στείλει για να πολεμήσει την αστυνομία.


"Φαίνεται ότι οι γονείς έχουν ενοχοποιήσει το παιδί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα", πρόσθεσε η δήλωση, κατηγορώντας τον Baryła ότι "βλέπει σε συναντήσεις με ρατσιστές και ομοφοβούς".

Το Κέντρο Παρακολούθησης των Ρατσιστικών και Ξενοφοβικών Συμπεριφορών δήλωσε ότι σκοπεύει να ειδοποιήσει την εισαγγελία για «έγκλημα που διαπράχθηκε από γονείς που έστειλαν ένα παιδί εναντίον αστυνομικών» και θα παράσχει στο Οικογενειακό Δικαστήριο στο Πλόκ πληροφορίες για ένα αγόρι που, ασυνόδευτα, εμπόδισε την αστυνομία λειτουργίες. "

Εικόνα
Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές υπερηφάνειας

Σε απάντηση, ο Μπάρυλα εξέδωσε τη δική του δήλωση : "Δηλώνω ότι κανείς δεν με έστειλε σε αυτόν τον αποκλεισμό, και οι γονείς μου έχουν ως επί το πλείστον μάλλον αριστερές απόψεις".

"Είμαι 15 χρονών, αλλά καταλαβαίνω την πραγματικότητα που με περιβάλλει και μπορώ να λάβω αποφάσεις συνειδητά", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί να κερδίσει δημοτικότητα ή να το χρησιμοποιήσει ως σκάλα σε μια πολιτική καριέρα.

"Διάβασα στα μέσα ενημέρωσης ότι η πράξη μου θα με υπηρετήσει στην πολιτική μου καριέρα. Δεν είναι αλήθεια. Δεν με νοιάζει. Δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Θα ήθελα να γίνω ιερέας", είπε.

"Ο Ιησούς και ο σταυρός στάθηκαν ενάντια στο κακό και τις αμαρτίες. Η ιερή μας πίστη μας διατάζει να καταπολεμήσουμε τις κακές πράξεις. Προσπάθησα επίσης να το κάνω. Λέγοντας ότι εναντιώθηκα στους ανθρώπους είναι επιβλαβές, ενάντια στις κακές πράξεις που προωθούν την ομοφυλοφιλία, " έγραψε , παραθέτοντας τα λόγια ενός συγκεκριμένου π. Κράμερ.

Η παρέλαση LGBT στο Płock, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαρσοβίας, ακολουθεί την παρέλαση υπερηφάνειας στο Bialystok στην ανατολική Πολωνία, η οποία λεηλατήθηκε από βίαιες συγκρούσεις πριν από τρεις εβδομάδες.

Πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Robert Biedroń, ενός από τους πρώτους ανοιχτά γκέι πολιτικούς της Πολωνίας που ξεκίνησαν το αριστερό κόμμα Wiosna νωρίτερα φέτος, παρακολούθησαν την πορεία.

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ έχουν γίνει θέμα καυτού κουμπιού στην Πολωνία πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις