Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Δ.Κούβελας για το φάρμακο κατά κορωνοϊού: «Απορώ γιατί δεν το χρησιμοποιούσαμε - 9/10 θα είχαν γίνει καλά» «Το φάρμακο υπάρχει από πέρσι»


 Για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. 

Ο Δ.Κούβελας μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν το έχει προμηθευτεί η Ελλάδα, ενώ έκανε και μια σύγκριση με τα εμβόλια. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το είχαμε από τις 9 Νοεμβρίου, όπως είχε γίνει το θαύμα του Τραμπ, τότε όταν είχα ερωτηθεί δεν περίμενα ότι υπάρχει το φάρμακο και έκανα λάθος. Το φάρμακο υπάρχει από πέρσι, τώρα υπάρχουν τέσσερα θεραπευτικά αντισώματα και απορώ γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαμε. Η παρτίδα που έρχεται είναι 220.000 δόσεις σε όλη την Ευρώπη. 

Το φάρμακο με βάση τις κλινικές μελέτες, έχει μία απόδοση 89%, δηλαδή 9/10 γίνονται καλά. Τα εμβόλια λέγανε ότι έχουν 95% απόδοση και έχουν φτάσει στο 35% στο Ισραήλ. Αν είμασταν λίγο σοβαροί έπρεπε να προχωρήσουμε σε συμφωνία για 10.000 τουλάχιστον δόσεις για τις σοβαρές περιπτώσεις. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο».

Ο Δ.Κούβελας έκανε και μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη του. 

«Ειλικρινής απορία: Τόσα fake news περί «τείχους ανοσίας», αντίθετα με τις θέσεις των παρασκευαστών, τη φύση του ιού, αλλά και τα πραγματικά δεδομένα κανένας «ελεγκτικός μηχανισμός» δεν τα έχει προσέξει;».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις