Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Κρήτη: Συγκλονιστική τροπή στο θρίλερ με το πτώμα στο βαρέλι - Το σενάριο που εξετάζεται


 Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θρίλερ με το πτώμα, που βρέθηκε σε βαρέλι στον Πλατανιανό ποταμό, στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι Αρχές εξετάζουν ως πιθανή εκδοχή αυτή της αυτοκτονίας, ένα σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα είναι πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιατροδικαστές και αστυνομία εξετάζουν το σενάριο ο άνθρωπος που βρέθηκε στο βαρέλι να μπήκε σκόπιμα εκεί, επειδή ήθελε να "εξαφανιστεί" και προετοιμάστηκε γι’ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του cretalive.gr. Το βαρέλι ήταν στεγανοποιημένο περιμετρικά με αρμόστοκο (υλικό γνώριμο στον ίδιο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, αν τελικά επιβεβαιωθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια η ταυτότητά του), εσωτερικά είχαν τοποθετηθεί ιμάντες, που περισσότερο παραπέμπουν σε χερούλια, ενώ βρέθηκαν και δύο γκαζάκια. Όπως εκτιμάται, τα γκαζάκια ίσως χρησιμοποιήθηκαν για την πρόκληση παραισθήσεων, διότι ο θάνατος σε κάθε περίπτωση ήταν ασφυκτικός και βασανιστικός λόγω της έλλειψης οξυγόνου και κράτησε λεπτά. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της αυτοχειρίας, θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων κατά πόσο όλο αυτό συνδέεται με μεταφυσικές θεωρίες και ενεργειακές πύλες. Διότι και αυτά τα σενάρια έχουν πέσει στο "τραπέζι", όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Οι Αρχές φαίνεται να εξετάζουν, παράλληλα, το σενάριο το πρόσωπο που βρέθηκε νεκρό μέσα στο βαρέλι να είχε βοήθεια από κάποιον άλλον. Αυτή η εκδοχή ήταν η επικρατέστερη. Όσο περνούν όμως οι ημέρες φέρεται να χάνει έδαφος, χωρίς φυσικά να έχει αποκλειστεί.

Το όλο σκηνικό παραπέμπει σε τελετουργικό, με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί. Σημειώνεται ότι το πτώμα δεν φέρεται να έχει εμφανή τραύματα, που να παραπέμπουν στη χρήση πυροβόλου όπλου ή μαχαιριού. Φυσικά, εκκρεμούν τα τοξικολογικά και τα ιστολογικά αποτελέσματα.

Πρωτοφανής υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο

Πρωτοφανή υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτηρίζει το θρίλερ με το πτώμα στο βαρέλι, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”.


Παρόμοια περιστατικά με ασφυξία συναντώνται στη Βόρεια Ευρώπη, όμως, ο συνδυασμός του μηχανισμού θανάτου και των ευρημάτων που έχουν στα χέρια τους η ΕΛ.ΑΣ. και η ιατροδικαστική ομάδα, που ανέλαβε τη διερεύνηση, καθιστούν την υπόθεση μοναδική.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Παπαδομανωλάκης, πρόκειται για κάτι σπάνιο είτε πρόκειται για ανθρωποκτονία είτε για αυτοχειρία, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το είδος θανάτου. "Σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο ή ατύχημα. Οπότε περιμένουμε τι απομένει να είναι, ή ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία που σαν “σενάριο” ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. Και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία θα είναι σπάνιο, αλλά και κυρίως ως αυτοχειρία. Ψάχνουμε να βρούμε, αλλά και στη βιβλιογραφία την παγκόσμια πολύ λίγα περιστατικά τέτοιου είδους πρέπει να υπάρχουν. Υπάρχουν παρεμφερή περιστατικά, που οφείλονται σε δηλητηρίαση με εισπνοή αερίων, όμως με τέτοιο μηχανισμό, σε ένα βαρέλι, να κλειστεί, σίγουρα είναι σπάνιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει τοξικολογικά είναι εάν έχει δοθεί προθανάτια κάποια άλλη ουσία η οποία θα τον έκανε να είναι ανίκανος να αντιδράσει. Τα αέρια δε νομίζω ότι θα ανιχνευτούν εύκολα. Απομένει βέβαια η ταυτοποίηση, όπου συναντούμε δυσκολίες. Αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέταση του γενετικού υλικού (DNA). Αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι θα είχε κάνει κάποιες οδοντιατρικές εργασίες σε κάποιους οδοντιάτρους, αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη σε αυτή την περίπτωση, οπότε θα περιμένουμε αναγκαστικά την εξέταση DNA»" δήλωσε ο κ. Παπαδομανωλάκης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός θανάτου έχει σχέση με ασφυκτικό θάνατο "είτε λόγω έλλειψης οξυγόνου, όπως είναι επόμενο μέσα σε έναν κλειστό χώρο, πόσω μάλλον σε συνδυασμό (αν τελικά τα γκαζάκια βρεθούν ότι είναι άδεια) με την εισπνοή αερίων βουτανίου που περιέχεται σε αυτά τα γκαζάκια... Τα οποία προκαλούν αρχικά και μια ευφορία, αλλά στη συνέχεια μπορεί αυτά τα ίδια τα αέρια να προκαλέσουν διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, ακόμη και αναπνευστική ανεπάρκεια και εγκεφαλοπάθεια".

Επικρατέστερο σενάριο η αυτοχειρία

Η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου εξελίσσεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να τεκμηριωθεί το περιστατικό επιστημονικά, καθώς αναμένεται να καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία όταν επιβεβαιωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στο πλαστικό βαρέλι. Το σενάριο της αυτοκτονίας θεωρείται πλέον επικρατέστερο, με το ερώτημα να πλανάται αν πρόκειται για υποβοηθούμενη. Ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε σχετικά: "Εάν είναι αυτοχειρία, θα μπορούσε να έχει γίνει εκεί, εκτός αν υποβοηθήθηκε. Γιατί μην ξεχνάμε (σας λέω όλα τα ενδεχόμενα) ότι στην ιατροδικαστική σκέψη υπάρχει το σενάριο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (...)".

Ελήφθησαν δείγματα από συγγενείς αγνοουμένου το 2018

Η ταυτοποίηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την επεξεργασία των δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) που έχει ζητηθεί, αφού κάθε άλλη μέθοδος θεωρείται επισφαλής, ενώ ο κ. Παπαδομανωλάκης επιβεβαίωσε το ύψος του νεκρού γύρω στο 1,70.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν ζητηθεί δείγματα από στενούς συγγενείς Ρεθυμνιώτη που χάθηκε μυστηριωδώς το 2018 και η επαγγελματική του ιδιότητα συνάδει με κάποιο από τα ευρήματα. Εξίσου κρίσιμο κομμάτι της έρευνας είναι ο προσδιορισμός των κινήτρων της πράξης αυτής, με τους ιατροδικαστές να μελετούν στοιχεία για ακραίες αντιζηλίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις, μελετώντας υποθέσεις όπως η περίπτωση Λιαντίνη, ο οποίος επέλεξε να απομονωθεί και να πεθάνει σε μια μικρή σπηλιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής: "Δεν σας κρύβω ότι ακόμα και τον Διογένη προσπάθησα να θυμηθώ. Το Διογένη τον φιλόσοφο που ήταν στο πιθάρι. Βέβαια αυτός ήταν φιλόσοφος κι έμενε για άλλο λόγο στο πιθάρι. Ήταν η κατοικία του εκεί και ήταν λυτός και αυτάρκης. Αλλά δε σας κρύβω ότι, το τελευταίο διάστημα, ασχολούμαστε με το ποιοι άνθρωποι κατά καιρούς με συγκεκριμένες φιλοσοφικές τάσεις είχαν την τάση να απομονώνονται σε στενούς χώρους. Γιατί και πρόσφατα, το 1998, υπήρξε η εξαφάνιση ενός φιλοσόφου σύγχρονου, σε μια σπηλιά στον Ταΰγετο, σε ένα στενό σπήλαιο. Προσπαθούμε να δούμε αν έχουν ξαναγίνει τέτοιου είδους προσπάθειες. Που δε σημαίνει σώνει και καλά ότι αυτά τα άτομα ήθελαν να αυτοκτονήσουν".

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις